infa.lt

Pranešta apie vienos iš Baltarusijos protestų lyderės, S. Tichanovskajos bendražygės pagrobimą

07 rugsėjo
13:30 2020
S. Tichanovskaja ir M. Kolesnikova

REUTERS

Baltarusijos sostinėje nenustatyti asmenys pagrobė Mariją Kolesnikovą – Viktoro Babariko būstinės koordinatorę 2020 m. Baltarusijos Respublikos prezidento rinkimuose, Baltarusijos opozicijos koordinavimo tarybos prezidiumo narės, Svetlanos Tikhanovskajos jungtinės būstinės atstovę.

Apie tai buvo pranešta „Tut.by“ „Twitter“ paskyroje.

Nežinomi asmenys rugsėjo 7 d., apie 10 val. ryto, šalia Nacionalinio dailės muziejaus, į mikroautobusą su užrašu „Ryšiai“ pasodino Mariją Kolesnikovą ir nuvažiavo nežinoma kryptimi, pasakojo leidiniui įvykio liudininkė.

„Aš mačiau ją gyvai anksčiau, todėl atpažinau. Aš dar norėjau prieiti prie jos, pasikalbėti, padėkoti, bet po to persigalvojau ir nusprendžiau, kad žmogus ir taip pavargsta. Aš nuėjau į priekį ir kažkuriuo momentu galvojau, kad apsisuksiu ir parodysiu Mašai širdelę. Netoli nuo muziejaus ant lentos pamačiau stovintį tamsų mikroautobusą su užrašu „Ryšiai“, su žebklu „Sobol“. Ėjau į priekį ir išgirdau ant asfalto nukritusio telefono garsą, kažkokį trepsėjimą, apsisukau ir pamačiau, kad žmonės civiliais drabužiais ir kaukėmis įstumiaMariją į šį mikroautobusą, vienas iš šių žmonių pasilenkia ir paima telefoną, įšoka į mikroautobusą ir jie išvažiuoja “, – pasakojo liudininkė.

Pasak liudininkės, ji nedrįso filmuoti pagrobimo savo mobiliuoju telefonu, nes tai galėjo paskatinti juos sulaikyti ir ją.

Kolesnikovos telefonas yra prieinamas, tačiau ji neatsako į skambučius, rašo leidinys.

Koordinavimo tarybos atstovas Antonas Rodnenkovas 10.13 val. vietos laiku pasakojo TUT.BY, kad Kolesnikova savo reikalais verslo centre buvo viena miesto centre. 11 valandą Rodnenkovo telefonas tapo nepasiekiamas.

Kur yra Marija ir Antonas, aš nežinau ir negaliu su jais susisiekti. Taip pat nėra ryšio su koordinavimo tarybos nariu, EPAM vyresniuoju viceprezidentu Maksimu Bogrecovu ir Tarybos vykdomuoju sekretoriumi Ivanu Kravcovu”, – sakė Koordinacijos tarybos narys Maksimas Znakas.

Anksčiau Baltarusijos generalinė prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą dėl bandymo perimti valdžią, pagal Koordinavimo tarybos (KT) sukūrimo faktą. KT atmetė kaltinimus teigdamas, kad sukurtas organas yra civilinė valdžios ir visuomenės dialogo platforma, neturinti politinio tikslo ir programos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 180

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...