infa.lt

Britanija su savo 20,4% BVP kritimu, smuko į recesiją

13 rugpjūčio
07:10 2020

Didžiosios Britanijos ekonomika oficialiai pateko į recesiją, praneša „Business Insider“. JK nacionalinės statistikos tarnybos duomenimis, paskelbtais rugpjūčio 12 d.,  šalies BVP antrąjį 2020 m. ketvirtį sumažėjo rekordiniais 20,4 procento.

Kaip pažymi leidinys, ši mažėjimo tendencija buvo stebima jau antrą ketvirtį iš eilės, ir tai suteikia pagrindo vadinti tai, kas vyksta, „recesija“. Tai yra „aiškus ekonominio žlugimo požymis, kurį sukėlė koronaviruso pandemija ir kovai su liga įvestas savizoliacijos režimas“, – teigia „Business Insider“.

Jungtinės Karalystės iždo kancleris Rishi Sunakas sakė: „Kaip jau sakiau anksčiau, ateina sunkūs laikai, o šiandienos statistika patvirtina, kad tie laikai atėjo. Šimtai tūkstančių žmonių jau neteko darbo, ir, deja, per ateinančius mėnesius daugelis kitų seks jų pėdomis … Bet nepaisant to, kad turime priimti sunkius sprendimus, mes su jais susitvarkysime, ir aš galiu patikinti žmones, kad niekas neliks be vilčių ir galimybių“.

„Business Insider“ primena, kad Didžiosios Britanijos BVP pradėjo sparčiai mažėti kovo mėnesį, kai šalyje smarkiai pradėjo augti infekcijos atvejų skaičius ir valdžios institucijos paskelbė įvedusios saviizoliavimo režimą, kad būtų apribotas COVID-19 plitimas.

Nors ekonomikos nuosmukis nelabai atsispindėjo 2020 m. pirmojo ketvirčio duomenyse, tačiau net ir tai rodo, kad Britanijos BVP sumažėjo 2,2%. Dabar antrąjį ketvirtį galima matyti rimtą BVP kritimą.

Kaip rodo liepos 31 d. euro zonos statistika, kurioje atsižvelgiama į tokių šalių kaip Prancūzija, Ispanija ir Italija rodiklius, 2020 m. antrąjį ketvirtį ES blokas taip pat oficialiai pateko į recesijos stadiją ir užfiksavo BVP sumažėjimą 12,1%.

Jungtinėse Valstijose ekonomistai birželio pradžioje taip pat paskelbė apie nuosmukį. Tačiau, leidinys atkreipia dėmesį į tai, kad savo kriterijuose Amerikos nacionalinis ekonominių tyrimų biuras nenaudoja apibrėžimo, reikalaujančio dviejų iš eilės ekonominio nuosmukio ketvirčių, bet vadina „recesija“ bet kokį „reikšmingą sumažėjimą“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 59

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....