infa.lt

Sistemų priežiūra: imtis patiems ar patikėti administratoriui?

11 rugpjūčio
13:05 2020

Dedikuoti serveriai Rackray

Sistemų administravimas – daug laiko, pastangų ir IT žinių reikalaujantis darbas, todėl jam reikia atsakingo, kvalifikuoto asmens. Žinoma, nenorintys per daug išlaidauti gali tai daryti patys, visgi tokį darbą geba atlikti ne kiekvienas. Norėdami tinkamai prižiūrėti sistemas, turite apie jas puikiai išmanyti ir žinoti kiekvieną niuansą, kaip atlikti tam tikrus pakeitimus ir ką daryti gedimų metu. Todėl neretai šis darbas atitenka sistemų administratoriams. Jie deramai prižiūri IT struktūras bei užtikrina sklandų sistemų darbą, todėl jūsų cloud ir dedikuoti serveriai išlieka nuolat pasiekiami, saugūs.

Administravimo ypatybės

Iš esmės tai darbas, kuriuo pasirūpinama tinkamu serverio resursų naudojimu, sistemų našumu, darbingos būsenos palaikymu ir visos sistemos saugumu. Žinoma, tai apima labai daug aspektų, tad už tai atsakingas žmogus turi išmanyti, ką daro ir darbus atlikti nepriekaištingai. Taip pat reikia mokėti greitai prisitaikyti prie naujovių, negailėti laiko ir pastangų, noriai mokytis apie tipines, netipines situacijas ir mokėti turimas IT žinias pritaikyti praktikoje. Reikia atsižvelgti ir į tai, kad kuo sistema didesnė ir sudėtingesnė, tuo už ją atsakingas asmuo privalo turėti daugiau kompetencijų. Todėl, priklausomai nuo serverių, šį darbą atlikti vienam gali būti neįmanoma.

Itin aktualus dalykas – kibernetinis saugumas, kuris su kiekviena diena tampa vis aktualesnis. Jis apima daugiau nei techninį išmanymą bei įprastas programinės įrangos pataisas. Turite išmanyti būdus, kaip apsaugoti sistemą ir efektyviai užkirsti kelią kibernetinių įsibrovėlių išpuoliams, kartu užpildydami visas įmanomas saugumo spragas.

Jei cloud ar dedikuoti serveriai administruojami neteisingai, tuomet patiriami trikdžiai, erzinantys tiek jus, tiek jūsų svetaines lankančius vartotojus. Sistemos gali tapti perkrautos arba išvis nepasiekiamos, lūžti, todėl asmenys, norintys pasinaudoti jūsų paslaugomis, lieka nepatenkinti.

Ką daro sistemų administratorius?

Šie profesionalai nepakeičiami bet kokiame IT versle – be jų vargu ar visos sistemos veiktų taip, kaip derėtų. Jie dažniausiai atlieka techninės įrangos ir sistemų monitoringą, yra atsakingi už gedimų prevenciją. Jei kažkas ir atsitinka, jie pasirūpina efektyviu, operatyviu trikdžių šalinimu. Taip pat administratoriai prižiūri, ar tinkamai ir reguliariai kuriamos atsarginės duomenų kopijos, kaip veikia tinklas.

Paprastai jie sistemas stebi nuotoliniu būdu, iš jiems patogios vietos. Tačiau jei iškyla poreikis arba dedikuoti serveriai patiria gedimų, administratorius atvyks į vietą, kurioje laikoma techninė įranga, ir pakeis sugedusius komponentus, perkraus įrenginius. Tiek individualiai, tiek duomenų centre dirbantys sistemų administratoriai atlieka:

  • Monitoringą. Priklausomai nuo specialisto, jis gali stebėti techninę įrangą, virtualias mašinas (angl. Virtual Machines) ar programėlės lygmens monitoringą.
  • Sistemų administravimą. Priklausomai nuo jūsų poreikių, administratorius stebi pagrindinius serverius, resursų poreikius, analizuoja ir šalina gedimus, atlieka branduolio saugumo atnaujinimus, diegia nestandartinius programinės įrangos paketus bei priima architektūrinius sprendimus.

Reikia pabrėžti ir tai, kad šie ekspertai atlieka nuolatinį sistemų monitoringą – tai reiškia, kad jie serverius stebi 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Tik taip cloud ir dedikuoti serveriai gali dirbti be prastovų, o gedimai pašalinami greitai ir efektyviai, nesukeliant nepatogumų jums ir jūsų vartotojams.

Sistemų administravimas: naudingiau užsakomos paslaugos ar geriau imtis to patiems?

Jei turite savo IT specialistų, kurie išmano apie serverius, nutuokia apie jų administravimo niuansus ir visus su tai susijusius darbus – šaunu, jie atliks šias užduotis. Samdyti atskirą specialistą arba kreiptis į duomenų centrą labiau verta tada, jei jūs norite:

  • Skirti daugiau dėmesio savo verslui. Tada nebereikia patiems rūpintis IT darbais – jie perleidžiami specialistams, kurie užtikrintai žino, ką daro, o jūs galite užsiimti svarbesne veikla.
  • Pagalbos su visais administravimo darbais arba pavienėmis užduotimis. Administratoriai padės jums visais aktualiais klausimais. Kai kurie sistemų administravimų paslaugų teikėjai gali atlikti ir tik tuos darbus, kuriuos jiems paskiriate.
  • Nuolatinio sistemų veikimo. Ekspertai užtikrins, kad jūsų cloud ir dedikuoti serveriai būtų patikimi ir darbuotųsi be prastovų.

Svarbu atminti tai, jog tinkama sistemų priežiūra reikia užsiimti nuo pat tos akimirkos, kada įsigyjate techninę įrangą ir parengiate savo serverį. Jei sistemos administruojamos atmestinai, atsiradus problemoms, pavyzdžiui, sustojus svetainės ar sistemų darbui, imtis šių veiksmų gali būti per vėlu. Prarastų duomenų atkūrimas gali pareikalauti daug laiko ir didelių finansinių išteklių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 72

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...