infa.lt

Apple visus iPhone su NFC-mikroschema pavers mokėjimo terminalais

04 rugpjūčio
20:08 2020

 

iPhone telefonas

infa.lt nuotrauka

„Apple“ įsigijo Kanados startuolį „Mobeewave“, kuris kuria technologiją išmaniesiems telefonams, leidžiančią juos naudoti kaip mobiliuosius mokėjimo terminalus. 2014 m. „Fort Ross Ventures“ kartu su kitais investuotojais investavo 6,5 mln. JAV dolerių į „Mobeewave“ ir buvo pagrindinis A raundo investuotojas.

„Mobeewave“ technologija, sinchronizuodama du išmaniuosius telefonus arba banko kortelę bei išmanųjį telefoną nedideliu atstumu, naudoja „Near Field Communications“ (NFC) mikroschemą. Norint atlikti greitą operaciją vartotojui tereikia patvirtinti savo tapatybę naudojant „Face ID“ jutiklį arba „Touch ID“ skaitytuvą, pasirinkti sumą, pristatyti kortelę į įrenginį ir palaukti kelias sekundes, kol mokėjimas bus apdorotas. Funkcija bus prieinama visoms dabartinėms „Apple“ linijoms ir net „iPhone 6“ bei „6 Plus“ telefonuose, kuriuose pirmą kartą pasirodė NFC modulis.

Marko Gurmano, „Bloomberg“ autoriaus ir autoritetingo „Apple“ insaiderio šaltiniai, nenurodo, kada ši technologija pasirodys kaip standartinis „iPhone“ papildinys, tačiau teigia, kad „Mobeewave“ baigė kurti produktą ir dabar jo įdiegimo laikas priklauso nuo „Apple“. „Apple“ ir „Mobeewave“ bendradarbiavimas taip pat turės didelę įtaką „Square Inc.“ – tiesioginiam „Mobeewave“ konkurentui, kuris kuria aparatinę ir programinę įrangą transakcijoms, naudojant išmaniuosius telefonus.

Tie patys informatoriai įvardina ir sandorio kainą – „Mobeewave“ pirkimas kainavo „Apple“ 100 milijonų dolerių. Startuolis išlaikys dabartinius darbuotojus ir toliau tęs darbą iš Monrealio.

Pastarieji metai „Apple“ buvo vieni rimčiausių perkant startuolius. Amerikiečių kompanija įsigijo „VR“ kūrėją „NextVR“, tris bendroves, skirtas tobulinti „Siri“ – „Voysis“, „Xnor.ai“ ir „Inductive“, taip pat vieną iš populiariausių „Android“ programų, skirtų orų pristatymui, „Dark Sky“. Pastaroji yra žinoma dėl savo tikslių orų prognozių, sugeneruotų dirbtinio intelekto.

Tuo pačiu „Apple“ nuosekliai juda „fintech“ ir internetinės bankininkystės link. 2014 m. Įmonė pristatė bekontakčius mokėjimus „Apple Pay“, pernai paskelbė „Apple Card“ debeto kortelę, o dabar ji ketina naudoti „iPhone“ greitiems mokėjimams ar pinigų gavimui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 76

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....