infa.lt

Tarp dviejų lyčių. Trans paauglių revoliucija.

12 liepos
11:40 2020
Keira Bell

Keiros Bell transformacijos – mergaitė, vyras, dabar

Keira Bell niekada nesusigrąžins savo vaikystės. O jos randais subjaurotas kūnas jai kiekvieną dieną primena: „Aš gyvenu pasaulyje, kuriame nesu nei vyru, nei moterimi. Aš esu įstrigęs tarp dviejų lyčių“, rašo Tony Perkins portale Washington Updates.

Dabar jai 23 -ji, ir ji paskyrė savo gyvenimą tam, kad apsaugotų kitus paauglius nuo tos pačios klaidos. Ir teismo ieškinys už tai atsakingai klinikai – tai žingsnis Nr. 1.

Keira, buvo dar vaikas, kai atėjusi į Anglijos Tavistocko kliniką paskelbė, kad nori būti berniuku. Personalas nė nemirktelėjo. Nepaisant to, kad jai dar tik prasidėjo mėnesinės ir nebuvo padarytas joks psichologinis įvertinimas ar pasiūlyta terapija, Tavistocko klinikoje jai buvo paskirti brendimo blokatoriai, kurie pasekoje sugriovė jos gyvenimą.

„Mano reikalavimai neturėjo būti priimami besąlygiškai“, – sakė teisėjams K. Bell. „Jeigu man būtų pasakyta priešingai argumentuota nuomonė, aš manau, jog tai būtų turėję didelę reikšmę“.

Jei suaugęs žmogus būtų ją pasivėdėjęs į šalį ir pakalbėjęs apie jos jausmus, galbūt viso to nebūtų buvę.

Keira apsakė momentą, kai pradėjo vartoti vaistus: „Tai buvo panašu į tai, lyg būtų užsuktas vandens čiaupas“. Jos, kaip jaunos moters vystymasis tiesiog sustojo. Ir niekas jos apie tai neįspėjo.

„Jaučiau simptomus, panašius į menopauzę, mažėjant moteriškų hormonų kiekiui. Mane mušė karštis, buvo sunku užmigti, dingo lytinis potraukis. Man skyrė kalcio tablečių, nes praretėjo mano kaulai. Mano kūne virte virė mano moteriški hormonai ir staiga ant jų užkrito uždanga“. Tai buvo siaubinga, sakė ji.

Po trejų metų nemokamai pašalinus krūtis (vyriausybei maloningai suteikus šią paslaugą) ją užgriuvo gniuždantys apgailestavimai. Ji užtiko labdaros organizacijas ir teisininkus, padedančius jauniems žmonėms kompensuoti jiems padarytą žalą.

Dabar, kai po bandymų patraukti Tavistocko kliniką atsakomybėn ji tapo žinoma, su ja susisiekė „šimtai jaunų suaugusiųjų“, pasakoja Keira Bell, kurie norėtų, kad niekada nebūtų ėję šiuo keliu. „Gydymas neišsprendė jų problemų“.

Jungtinėse Valstijose kova dėl brendimo blokatorių ir translyčių asmenų gynimo yra tokia pat aktyvi.

Aštuonios valstijos bando nustatyti brendimo blokatorių naudojimo amžiaus apribojimus, kas leistų išvengti tokiems paaugliams, kaip Bell, siaubingų kančių.

Abigail Shrier iš „The Wall Street Journal“ sako, kad į tai turėjo įsitraukti įstatymų leidėjai, nes „mokslininkai nesąžiningai atlieka savo darbą“.

Rimto pokalbio su Sarah Perry iš Šeimos tyrimų tarybos, metu, ji papasakojo „Washington Watch“ klausytojams:

Klausykite, aš esu žurnalistė. Aš nesu aktyvistė. Mano darbas nėra sustabdyti žmones nuo brendimo blokatorių naudojimo savo vaikams. Mano darbas yra pasakyti tiesą, ir šiuo klausimu nepakankamai žmonių sako tiesą. Ir tiesa yra tokia: mes net neįsivaizduojame, koks bus ilgalaikis šių vaistų poveikis.

Kairiesiems skubant mediciniškai įtraukti vaikus į šį gyvenimo būdą, įvyko šių receptų sprogimas, negalvojant apie ilgalaikes pasekmes.

„Mes pamatysime daugybę ieškinių“, – prognozavo Shrier. „Ir priežastis ta, kad gydytojai yra aktyvistai, o ne gydytojai. Aš ėmiau interviu pas daugybę gydytojų šia tema ir jie jums pasakys, kad lankantis konferencijose, kai tik atsiranda naujas vaistas širdžiai ar bet koks kitas vaistas, atvirai aptariama rizika ir nauda – nes visi vaistai vertinami pagal rizikos ir naudos santykį. Bet kai kalbame apie translyčių žmonių mediciną … Vienas tyrėjas, su kuriuo aš kalbėjau, sakė, kad tai buvo panašu į reklaminį klipą translyčiams žmonėms. Kitaip tariant, niekada nebuvo diskusijos apie rizikos vertinimą“.

Tai yra bauginanti mintis, sako ji, kai pagalvoji, kaip giliai šie brendimo blokatoriai veikia žmogaus organizmą.

„Jie uždaro tą hipofizės dalį, kuri stimuliuoja brendimą, kad 8, 9 ir 10 metų vaikai nepatirtų įprasto brendimo. Lytiniai organai išliks tokio dydžio kaip mažo vaiko … Jie neturės orgazmo potencialo ir gali būti… visam laikui išliks nevaisingi “.

Jau neminint to, tęsia Shrier, kad šie hormonai užplūsta smegenis. „Tai, ką mes darome, yra eksperimentas, apie kurio ilgalaikį poveikį mes nežinome. Ir pacientams apie tai nepranešama“.

O kas, jei bus psichinės sveikatos problemų, apie kurias niekas nežino? Kai atakuojate vaiko smegenis šiais lytiniais hormonais, vaiko, kovojančio su tokiomis būsenomis kaip depresija, bipolinis sutrikimas ar net aukšto funkcionalumo autizmas, kas kartais pasitaiko šioms mergaitėms, „galima tik stebėtis“, – pabrėžė Perry, – tuo ką daro tokia medicininė intervencija“.

Ir vis dėlto, panašu, kad niekas iš medicinos bendruomenės narių neturi drąsos suburti visus kartu ir pareikalauti mokslinių tyrimų šiuo klausimu – to, kas būtų įprasta atliekant bet kokį kitą gydymą.

Dar daugiau nerimo kelia tai, sako Shrier, kad Amerikoje per pastarąjį dešimtmetį genderinių klinikų skaičius išaugo nuo dviejų iki daugiau nei 50. Tačiau tai neapima tokių grupių kaip Planned Parenthood (Planuojama tėvystė), kurios, patikėsite ar ne, dabar yra vienos didžiausių lytinių hormonų platintojų šalyje.

Tokiu būdu, kartu su negimusių vaikų žudymu tai apima atskirą kryptį, nukreipiančią į jaunosios kartos visišką nevaisingumą. Visą laiką laikant tėvus – kaip dažniausiai būna – informacinėje tamsoje.

Tačiau „Obamacare“ dėka šie brangūs vaistai ir perėjimas prie lyties keitimo kai kuriais atvejais jauniems žmonėms yra visiškai nemokami. Arba bent jau su minimaliomis išlaidomis.

Ir taip, staiga jie tapo lengvai prieinami. Galėtumėte gauti šias madingas operacijas, ir tai jums beveik nieko nekainuos. Todėl nieko nuostabaus, kad matote daug didesnę jų paklausą“.

Bet tas poreikis turi būti tenkinamas atsižvelgiant į kitus tėvų, piliečių ir gydytojų reikalavimus: dėl saugumo, atskaitomybės ir atsargumo. Laikas sustabdyti radikaliųjų kairiųjų eksperimentus su vaikais anksčiau, nei, kaip patyrė Keira Bell, kai būna jau per vėlu.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 379

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

na panašu kad Jolanta Blažytė gavo užduotį iš Kremliaus- kelti savo melu sumaištį, gal pridengti...

Oi šelme Jolanta taip kaskart gundanciai save pateiki,kad beveik isimylejau,nors ir esi vatnyke ir rašai...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....