infa.lt

Su JAV jau baigta. Eilėje Europa

22 birželio
07:22 2020

Vadinant daiktus savais vardais tektų pripažinti, kad Amerikoje prasideda socialistinė revoliucija. Gegužės 25 d., mirus narkomanui ir recidyvistui George Floyd, įvyko afroamerikiečių, antifa ir plebso maištas. Pati revoliucija prasidės vėliau, galbūt šį rudenį, rašo glavred.info

Pastebėtina, kad protestuojantį plebsą tiek moraliai, tiek finansiškai remia didelės korporacijos ir bankai. To priežastis yra ta, kad visos didelės korporacijos ir bankai jau seniai suaugo su valstybe, o perėjimo prie socializmo perspektyva yra ne tik negąsdinanti, bet, priešingai, net džiugina, nes tai pagaliau įtvirtins jų monopolijos statusą ir išlaisvins ją nuo bet kokios konkurencijos ir grėsmių iš privataus verslo pusės.

Smulkus ir vidutinis verslas, kuris iš tikrųjų yra pagrindinis kapitalizmo ramstis, greitai nyksta. Po epidemijos daugiau nei 50% mažų ir vidutinių įmonių nebeatsikels.

Šie žmonės virsta plebsu. Pamažu Amerikoje galutinai susiformuos socializmo socialinė struktūra.

Perėjimas prie socializmo esant tokiai struktūrai bus praktiškai neišvengiamas. Tiesą sakant, jis jau įsibėgėja.

Bernie Sandersas, beveik tapęs demokratų kandidatu, iš tikrųjų jau siūlė amerikiečiams pradėti perėjimą prie socializmo.

Bet Bidenas ne ką geresnis. Vakar jis paleido kontrolinį šūvį į baltųjų galvą sakydamas, kad baltųjų apkaltinimas rasizmu yra jo oficiali programa.

Faktiškai, juodaodžius JAV pavertė savotišku proletariatu pagal Marksą, t.y. istorine klase, kurios misija – sunaikinti kapitalizmą.

Taigi, gaunasi, kad senukas Karlas Marksas buvo teisus? Galų gale jis teigė, kad kapitalizmas neišvengiamai išsigimsta į socializmą ir šis procesas prasidės turtingiausioje ir labiausiai išsivysčiusioje kapitalistinėje pasaulio valstybėje. JUNGTINESE AMERIKOS VALSTIJOSE!

Galbūt Marksas iš principo buvo teisus, tačiau jo teorija apie darbininkų klasės diktatūrą yra per daug egzotiška ir neaktuali šiuolaikiniam kapitalizmui, kur darbininkai labiau panašūs į baltąsias apykakles.

Mano nuomone, labiau pagrįstą istorinės kapitalizmo nesėkmės paaiškinimą pateikė garsus ekonomistas J. Schumpeteris.

Jis rašė, kad kapitalizmas lemia didelių korporacijų susikūrimą, kurios kelia grėsmę privačios iniciatyvos egzistavimui, kuri yra neatsiejama pačios kapitalistinės sistemos dalimi.

Didelės akcinės korporacijos faktiškai naikina privačių savininkų klasę, nes nei vadovai, nei akcininkai nėra tikrieji įmonės savininkai. T. y., pagrindinis kapitalizmo požymis – privati gamybos priemonių nuosavybė – nyksta!

Vidurinės klasės, kuri „saugo“ kapitalizmą, išnykimas lemia socialinės įtampos atmosferos susiformavimą ir „radikalių intelektualų“ atsiradimą.

Tai, savo ruožtu, sudaro pagrindą galimiems konfliktams, kuriuos galima išspręsti per revoliucinius sukilimus arba nuolatinėmis kapitalizmo nuolaidomis.

„Kapitalizmas neišvengiamai suirs, – apibendrina Schumpeteris, – ir jis persiformuos į socialistinę visuomenės organizaciją“.

Panašu, kad šis kapitalizmo suirimo procesas, kaip jį apibūdino Schumpeteris, Amerikoje vyko pastaruosius 50 metų ir dabar mes esame baigiamajame jo revoliucinės fazės etape.

Pastaba: naujausios apklausos parodė, kad 58% studentų Amerikoje palaiko griovimus ir plėšimus. Ir tai yra finita la komedija!

Bismarkas teigė, kad Vokietiją sukūrė vokiečių kalbos mokytojas.

Perfrazuodami geležinį kanclerį, galime pasakyti, kad kairieji profesoriai pagaliau parklupdė Ameriką. Su Amerika jau baigta.

Eilėje yra Prancūzija, Italija, Anglija ir toliau pagal sąrašą.

sarmatas.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 230

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Hm    -  2020-06-22, 19:02

    Matyt dar kažkas galvojo, kad kapitalizmas atėjo „visiems laikams”… Nieko panašaus, ekonominės sanklodos nuolatos keičiasi ir kapitalizmas kaip atgyvena bus pakeistas. Bėda ta, kad jau seniai nebegyvename kapitalizme, bet korporacijų feodalizme, vienu žodžiu cirke. Tai dabar vienas cirkas (kaiptalizmas) išvažiuos, atvažiuos kitas ir nesvarbu kaip jis vadinsis, vis viena bus mėginama išlaikyti užslėptą feodalizmą…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....

Su

14 androido kalejimu - bus ir Samsungui sunkus laikai. Niekam nereikia telefono,kur neisidesi tau reikalingu...

artimieji Rytai daro pinigus,o Ukraina - juos tik vagia....