infa.lt

Algimantas Rusteika: Nejaugi nejuntat to, kas prasideda?

13 birželio
13:30 2020

Algimantas Rusteika

Visa tai dūmai, žmonės. Visa tarptautinė teisė, JTO, balsavimai ir “pasaulio bendruomenė“, visi tie lojimai per telikus plebėjams yra tik tarptautinio stabilumo institucijų ir taisyklių rinkinukas, taikos meto interesų sureguliavimo ir riboto konfliktų slopinimo įrankis. Regimojo pasaulio, kuris yra veikiančių galių rezultatas, spektaklio butaforija eiliniam balsuotojui.

Realybėje tą tarptautinį stabilumą ir valstybių sienas garantuoja ne plepantys, švarkuoti institucijų storuliai ir taisyklės, o ekonominių, politinių ir karinių galių santykis. Tam santykiui iš esmės pasikeitus neišvengiamai pasikeičia jėgų pusiausvyra.

Pajuda įtakos zonos, valstybių sąjungos ir pačios valstybės, sienos ir priklausomybės. Ir tada galingieji surašo naujas taisykles, kurių privalu laikytis iki kito karto.

Dėl to buvo prarastos visos mūsų nepriklausomybės. Ir atkurtos buvo dėl to paties, kai pasinaudojom pasikeitusiu jėgų santykiu globaliame žaidimų lauke.

Dabar tektoninės plokštės krustelėjo ir pajudėjo. Pasaulis įžengė į naują permainų lauką, kur niekas nežino, kaip bus ir didiesiems kaunantis dėl savo išlikimo mažiukų niekas nepasigailės.

Jei antitrampiškas maištas uždegs visą Ameriką, kuri ir taip kasmet praranda pozicijas, pasikeis pasaulis ir savo užkampio ramybėj neištupėsim, neturėkim iliuzijų.

Visos tos debilų demonstracijos, antiastravai, susistumdymai prie lovio ir dulkinimosi laisvių paradai, visi tie tylintys ar kliedintys apie šviesų rytojų politikai, bijantys prasitarti ir su žmonėmis pasitarti, šiuo metu gali būti vertinami tik vienu požiūriu.
Algimantas Rusteika

Mums reikia pasirinkti, kurią pusę remiam, net jei ir ne viskas mums tame patinka, nes frontas aiškus, jėgos išrikiuotos ir viskas prasideda. Ar aktyviai dalyvaujam žaidime ir kartu su kitais, kurie dar liko Europoje gyvi, bandom išlikti, ar pasyviai susitaikom su ėriukų, mainų objektų ar arbatpinigių didelių ponų derybose vaidmeniu? Visiems reikia tą suvokti ir pradėti vieną kartą viešai kalbėti.

Nejaugi nejuntat to, kas prasideda ir ateina? Negi neužuodžiat tvyrančios įtampos ir grėsmės kaip prieš audrą, kai šviečia saulutė, kvepia kava ir šezlonge šilta, bet po ateinančiu debesiu nutyla ir slepiasi paukščiai?

Mes vėl galim prarasti savo valstybę, žmonės!

Visos tos debilų demonstracijos, antiastravai, susistumdymai prie lovio ir dulkinimosi laisvių paradai, visi tie tylintys ar kliedintys apie šviesų rytojų politikai, bijantys prasitarti ir su žmonėmis pasitarti, šiuo metu gali būti vertinami tik vienu požiūriu.

Tai sąmoningi arba išprotėję valstybės priešai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 329

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. Tikra tiesa    -  2020-06-13, 13:35

    100 procentų.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Myndė    -  2020-06-13, 20:47

    >>Mes vėl galim prarasti savo valstybę, žmonės!

    O mes ją turim?

    Atsakyti į šį komentarą
    • Hm    -  2020-06-14, 19:48

      Kai jau prarasi, tai suprasi, jog turėjom tam tikrame pavidale… Absoliučios laisvės nebūna, gyvename santykinių dydžių pasaulyje…

      Atsakyti į šį komentarą
      • Myndė    -  2020-06-14, 20:34

        kai per 30 „turėjimo” metų -milijonas, o per 50 „neturėjimo” +milijonas (neminint kitų pliusų minusų) – net nežinau, kas geriau. Tiesa, ne visi tiek daug skaičiuot moka…

        Atsakyti į šį komentarą
  3. Mindas    -  2020-06-13, 22:44

    puikios įžvalgos

    Atsakyti į šį komentarą
  4. birute    -  2020-06-19, 09:48

    Pritariu Jums 100$

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...