infa.lt

Lenkija rengiasi prezidento rinkimams paštu

04 gegužės
07:50 2020
Andrzejus Duda su Lenkijos pirmąja ponia

youtube nuotr.

Nepaisant opozicijos ir žmogaus teisių gynėjų raginimų, Lenkijos vyriausybė atsisako atidėti prezidento rinkimus, kurie pandemijos sąlygomis turėtų įvykti gegužės 10 d. Stebėtojai pažymi, kad apie 60% rinkėjų yra pasirengę palaikyti dabartinį prezidentą Andrzejų Dudą. Į valstybės vadovo postą pretenduoja šeši kandidatai.

Rinkimų paštu tvarką, parengtą valdančiosios partijos „Teisė ir teisingumas“ lyderio Jaroslavo Kaczynskio vardu, Lenkijos Seimas patvirtino balandžio pradžioje.

Artimiausiomis dienomis nuotolinio balsavimo įstatymo projektą turėtų patvirtinti Senatas. Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Moraveckis teigia, kad netiesioginiai rinkimai yra saugūs, ir paragino senatorius palaikyti šį pasiūlymą.

Keletas buvusių Lenkijos prezidentų ir ministrų pirmininkų, įskaitant Donaldą Tuską, nepritarė piliečių valios išreiškimui paštu.

Europos Komisija pabrėžia. kad jie tikisi laisvų ir sąžiningų rinkimų Lenkijoje. Europos Komisijos vadovės pavaduotoja Vera Yurova išreiškė susirūpinimą dėl planuojamo balsavimo situacijos:

„Jei būčiau Lenkijos pilietė, turėčiau daug klausimų, nes norėčiau dalyvauti balsavime teisingai spagrindais. Norėčiau, kad kandidatai rinkimų kampaniją galėtų vykdyti tinkamu metu.”

Tuo tarpu, pagal naujausias apklausas, mažiau nei 30 proc. Lenkijos rinkėjų ketina balsuoti, jei rinkimai vyks gegužės 10 d., – teigia euronews.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 89

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...