infa.lt

Dėl pandeminės krizės Ispanija žada įvesti „kažką panašaus į BBP“

10 balandžio
08:59 2020

Ispanijos ekonomikos ministrė Nadia Calvino interviu „La Sexta“ teigė, kad šalyje „labai greitu laiku“ bus įvesta kažkas panašaus į besąlygines bazines pajamas (BBP).

Ši priemonė padės piliečiams išgyventi su pandemija susijusius finansinius sunkumus, tačiau ji plėtojama tikintis, kad liks visam laikui.

Idėja mokėti tam tikrą sumą piliečiams, nepriklausomai nuo jų užimtumo ar gyvenimo sąlygų, jau kelerius metus klajoja ekonomistų ir politikų galvose.

Besąlygiškų bazinių pajamų (BBP) tyrimai jau atlikti Suomijoje, Kanadoje ir daugelyje kitų šalių, o vienas iš kandidatų į JAV prezidentus Andrew Yang paskelbė tai savo socialinės programos pagrindu.

Tačiau Ispanijos vyriausybė, vadovaujama Ispanijos kairiųjų centristų socialistų darbo partijos, ketina įgyvendinti šią priemonę ilgesniam laikui.

Ekonomikos ministrės Nadios Calvino pasiūlymas interviu „La Sexta“ jau buvo entuziastingai sutiktas. Andrew Yang neskubėjo neužtruko paraginti JAV sekti Ispanijos socialistų pavyzdžiu, praneša „Inverse“.

Parėmė Nadią Calvino ir Londono universiteto profesorius Guy Standingas.

„Šalyse, kurios vis dar yra pradiniame pandemijos etape, besąlyginės pajamos turėtų būti įvestos kuo greičiau“, – sakė jis. „Negalite nusipirkti muilo ar susimokėti už vandenį be pinigų. Paprasčiau juos perduoti tiesiogiai žmonėms, kurie gali organizuoti sudėtingą subsidijavimo schemą“.

Kol kas nėra daug informacijos apie BBP įvedimą Ispanijoje. Žinoma, kad rengiant planą dalyvauja socialinės rūpybos ministerija, o pagrindinis dėmesys bus skiriamas šeimų rėmimui.

„El Pais“ praneša, kad išmokų suma bus lygi 437 eurų per mėnesį. Ispanijoje minimalios pajamos yra apie 900 eurų per mėnesį.

Primename, kad Ispanija tapo viena iš labiausiai koronaviruso pandemijos Europoje paveiktų šalių.

Iki trečiadienio nuo SARS-CoV-2 šalyje mirė 14 tūkst. žmonių. Užfiksuota daugiau nei 142 tūkst. ligos atvejų (antroji vieta pasaulyje po JAV).

Nuo kovo 14 d. vyriausybė įvedė keletą karantino priemonių, uždraudžiančių piliečiams išvykti iš namų be svarios priežasties.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 128

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....