infa.lt

Migrantai prievartauja Suomijos mokines, o policija slepia statistiką

21 gruodžio
01:01 2015

smurtas

Heinola. Gruodžio 1 dieną Federalinės naujienų agentūros (FNA) korespondentas pabuvojo stambiausiame Suomijoje, Heinolos pabėgėlių priėmimo centre. Ten du migrantai neseniai sumušė vietinę merginą bandydami ją išprievartauti. Remiantis oficialiais pranešimais mergina buvo nepilnametė, ją tiesiog gatvėje užpuolė dvejetas girtų suaugusių vyrų ir vienas nepilnametis. Mergina pristatyta į ligoninę. Iš kur atvyko prievartautojai policija nepraneša, kadangi laikoma, jog tokia informacija iššauks ksenofobiją tarp vietos gyventojų.

FNA korespondentas apsilankė teritorijoje esančioje šalia pabėgėlių centro, tačiau nesugebėjo patekti vidun – neleido apsauga. Beje, centro teritorijoje buvo daug migrantų iš Afganistano, Pakistano, Sirijos, Libijos ir kitų šalių, sugriautų pilietinių karų. Didžioji dauguma migrantų – sveiki vyrai. Pasak jų, jie labai nuobodžiauja, nors yra maitinami triskart į dieną ir net gauna kišenpinigius.

„Darbo nėra, mus maitina, tačiau čia visiškai nėra ką veikti, labai nuobodu ir šalta. Apie užpuolimus ant vietinių gyventojų mes nieko nežinome, kai kuriuos vyrus iš tiesų buvo areštavę, tačiau vėliau paleido. Aš manau, vietinės moterys daug fantazuoja seksualiniais klausimais. Iš tiesų pietiečiai vyrai juos traukia savo jėga ir sveikata – vietiniai vyrai skystablauzdžiai, nieko negali, visko bijosi. Jie net nesimuša, jeigu juos pastumi gatvėje, nors jų gali eiti iškart keletas, o tu vienas“, – pasakojo pakankamai gera anglų kalba jaunas tamsiaodis vyrukas, prisistatęs, kaip Abdal Sahut iš Irako.

Kitas vyras, prisistatęs kaip Abrahmanas iš Irako, papasakojo, jog atvyko į Suomiją su savo šeima, kurioje trys vaikai ir dvi žmonos.

„Mano vaikams paskyrė vietas vaikų darželyje, ten viskas gerai, jokių konfliktų nėra. Mes čia jau 50 dienų, kas bus toliau – neaišku“, – pasakoja Abrahmanas, vėliau, kai buvo išjungta kamera apgailestavęs dėl kai kurių savo žemiečių, kurie jo nuomone, „ne visada elgiasi kaip pridera“.

Įdomu, jog šios stovyklos teritoriją patruliuoja savanoriai iš Setlmenttiliitto organizacijos, atsakingos už šio centro išlaikymą, tačiau netgi ištikimi jiems tarnybiniai šunys ne visada padeda išlaikyti tvarką. Jau po minėtos merginos užpuolimo, kurį įvykdė trys migrantai, Heinoloje buvo užfiksuotas dar vienas užpuolimas prieš vietinę mokinę, kurią migrantai prievarta prigirdė alkoholiu ir bandė išprievartauti.

Päivi Nerg

Kaip pakomentavo šią situaciją suomių policijos kanceliarijos viršininkė Päivi Nerg, „šiai dienai seksualinės prievartos atvejų, kuriuos vykdo pabėgėliai prieš vietos gyventojas, ne vienas, ne du ir net ne trys“. Ji pripažino, jog policija nuslepia įvykius nuo žurnalistų, „kad nešokiruotų vietos gyventojų“.

kempele

Kitame migrantų centre – Kempele, šalies šiaurėje – personalas savarankiškai priėmė sprendimą perkelti pabėgėlius į kitą vietą. Tai įvyko po skandalo, kai pabėgėliai šiauriai išprievartavo vietinę paauglę merginą. Kaip įtariamieji šiuo nusikaltimu buvo sulaikyti du paaugliai nuo 15 iki 17 metų, atvykę iš Afganistano ieškodami prieglobsčio.

Sekančią dieną po to, viename iš Raisio miesto, esančio šalies pietvakariuose, butų, taip pat buvo išprievartauta 14-metė moksleivė. Įtariamasis sulaikytas, juo pasirodė esąs 19-metis irakietis, jau apie metus laiko gyvenantis Suomijoje, kaip prieglobsčio prašytojas.

Viso to pasekoje, vietos gyventojai Kempele, užmėtė pabėgėlių centrą akmenimis ir Molotovo kokteiliais. O vėliau virš šimto miestiečių išėjo į nesankcionuotą mitingą, kurio policija nesiėmė vaikyti, nusileidusi protestuojančių reikalavimams. Migrantai iš Kempelo bus perkelti į šalies centrą, tačiau, kaip yra įsitikinę vietiniai gyventojai, tai vargu ar privers pakeisti juos savo elgesį.

Pažymėtina, kad Suomijos premjeras Juha Sipilä turi namą Kempele. Prieš mėnesį jis žadėjo savo name leisti apgyvendinti pabėgėlius. Netgi po serijos išprievartavimų Juha Sipilä tvirtina, jog migrantai reikalingi Suomijai ir jis atiduos jiems savo namą.

Šiuo metu Suomijoje gyvena 30 tūkstančių migrantų, iš kurių 65% yra išeiviai iš Irako, 14% – iš Afganistano.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 443

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. eglė    -  2015-12-21, 18:36

    Kiek skaitau, tiek tie migrantai ir reiškiasi visur iš šios pusės. Ar tos mergelės, kurios stovėjo su plakatais, kviečiančiais pabėgėlius į Lietuvą tik to ir nori? Mane jau šiurpuliukai nuo jų krečia pamažu. Nenoriu!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. gal kam padės atsibusti?    -  2015-12-30, 23:33

    Šiek tiek priešnuodžių masiniam vergų kvailinimui:

    http://www.lzskelbimai.com/s/puikus-vaistai-smegenu-plovimo-212021

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....