infa.lt

Algimantas Rusteika. Vorų pasaulis siekia išlikti

22 kovo
19:15 2020

Algimantas Rusteika

Pasaulis pasikeitė. Kaip išdykę vaikai galvojam, kad mamytė supyko ir neleidžia į lauką, bet tuoj pasveiksim. Viskas greit baigsis – ir vėl dūksim laisvi ir nepriklausomi, lakstysim kur norim ir gausim saldainių! Greit nesibaigs. Nebedūksim ir nebegausim.

Per porą savaičių globalizmo ir Laisvųjų Europos Respublikų Sąjungos kortų namelis subyrėjo. Tarptautinės biurokratų ordos nepadarė nieko, išskyrus savų bankų sistemos gelbėjimą tonomis tuščių pinigų, kurie nuskurdins visus. Ar negirdit, kaip atūžia verslų ir gyvenimų griūties cunamis? Žaibo greičiu užsidarė sienos, tūkstančiams išdykėlių stringant tarp užsiveriančių durų.

Mirties kultūros stabai ir ištvirkėlių pasaulio “vertybės“ subliuško per savaitę, liko tik švirkštai ir prezervatyvai gatvėse. Nebeįdomūs atšilistų bizniai ir vabalėlių teisės, idiotiški pasididžiavimo paradai ir tuštybės mugių herojai. Po klajonių po dykumą tautos ir žmonės sugrįžta namo ir žino, kad viskas spręsis čia ir dabar.

O ką veikia mūsų “laisvės“ ir kitos “tradicinės“ partijos, kurios nieko kito, išskyrus laisvę susinaikinti, nesiūlo? Ką planuoja partiją kaip žemės sklypą paveldėjęs opozicijos lyderis, kuris nieko, išskyrus kovą prieš ką nors, nėra pasiūlęs? Senasis politinio verslo planas “rusai puola“, modernizuotas į “Sąjūdį prieš Astravo AE“, kurią konservatoriams esant valdžioje ir pritariamai tylint kaimynai specialiai pasistatė tam, kad patys susiprogdintų, akivaizdžiai žlunga.

Šalyje senokai egzistuoja dvivaldystė. Išrinktoji valdžia, atsakanti už viską. Ir už nieką neatsakanti, neformali Grupuotė – ankstesnės valdžios ir D.Grybauskaitės paskirti jėgos struktūrų, specialiųjų tarnybų, valstybės banko vadovai, lojaliai lojanti valstybinė ir per savus redaktorius užvaldyta komercinė žiniasklaida bei ištisas europinigų įsisavintojų luomas, glaudžiai susiję pažinčių ir interesų gijomis.

Dabar šis Vorų Pasaulis persikvalifikuoja į “kovą su koronavirusu“. Aštriai ir, deja, teisingai pakritikavęs padarytas valstiečių klaidas ir nesėkmes, G.Landsbergis pagaliau atvertė kortas ir pirmąkart kažką konkretaus pasiūlė. Pažiūrėkim, kas mums rengiama, brangūs Lietuvos žmonės.

Siūloma skelbti nepaprastąją padėtį ir institucijos, atsakingos už nepaprastąją padėtį vadovu, t.y. faktiniu šalies diktatoriumi paskirti krašto apsaugos ministrą R.Karoblį. D.Grybauskaitės žmogų vyriausybėje ir seną bendražygį nuo darbo užsienio reikalų ministerijoje ir Europos Sąjungos struktūrose laikų. Paskaitykit įstatymą ir suprasit – po to absoliučiai viską šalyje spręstų jis, o Seimas, Prezidentas ir Vyriausybė užsiimtų tik “kontrole“.

Viskas paruošta. D.Grybauskaitė jau vadovauja koronaviruso krizės fondui ir valdys kasdien vis didesnius fondo pinigus. I.Šimonytė jau maloningai, viešai sutiko pabūti premjere, nors tai ir blefas, bet prisijungimas prie komandos ir svyruojančių padrąsinimas – akivaizdus. Vorų Pasaulio stambieji pastatę ausis laukia komandos. Žiniasklaida parengta ir pasiruošusi pulti, tai tyla prieš audrą.

Sakot, Prezidentas nepasirašys ir Seimas nenubalsuos? G.Nausėdos pozicija dėl žvalgybos įstatymo pataisų rodo, kad jis absoliučiai viską dėl saugumo struktūrų galių stiprinimo pasirašys. O po R.Dagio kortelės “pastrigimo“ mažai kam kyla abejonių, kad Seimas dabar, ypač paspaustas kompromato turėtojų ir pilnas V.Pranckiečio lygio pasipūtėlių, gali nubalsuoti ar nenubalsuoti už ką tik nori.

Ką turėtume? “Laikinai“, po to vis pratęsiant ir pratęsiant, būtų sustabdytos pagrindinės konstitucinės žmogaus teisės ir politinės laisvės. Būtų įsteigtos niekieno nerinktam, faktiniam šalies diktatoriui tiesiogiai pavaldžios komendantūros, kurių nurodymai būtų privalomi visų apskričių viršininkams ir savivaldybių merams, piliečiams, įmonėms ir organizacijoms. Visiems.

Būtų panaudojama kariuomenė ir jos rezervas, įvedama komendanto valanda, pažeidėjai sulaikomi ir baudžiami. Be teismo sprendimo, komendantams užsimanius būtų slapta tikrinami laiškai, pašto siuntos, pasiklausoma pokalbių taikant kokias tik nori technines priemones. Pareigūnai galėtų bet kokiu paros metu įeiti į piliečio būstą be jo sutikimo ir jokio teismo sprendimo, tiesiog savo nuožiūra. Priverstinai įkeldinti ir apgyvendinti tavo bute kitus asmenis.

Bet kokia kritika būtų uždrausta ir baudžiama. Informacija apie valdžios veiksmus būtų leidžiama tik “institucijoms leidus“. Be specialaus leidimo net persikelti gyventi pas gimines būtų draudžiama, ribojamas transporto eismas. Partijų, piliečių asociacijų ir visuomeninių organizacijų veikla gali būti sustabdoma. Susirinkimai draudžiami.

Visi privalėtų nešiotis asmens dokumentus, o už jų nepateikimą sulaikomi. Komendantai ir apskričių viršininkai galėtų nustatyti privalomuosius darbus, transporto, asmenų ir bagažo tikrinimą, laikinai atimti ar iš viso rekvizuoti automobilius. Priverstinai perkelti gyventi į kitą vietą, įvesti ypatingą maisto produktų ir kitų prekių paskirstymą pagal korteles, pakeisti bet kurios įmonės darbo režimą. Sulaikyti bet kurį asmenį.

Sakot, fantasmagorija? Bet juk tik populiariai atpasakojau Nepaprastosios padėties įstatymo, kurį taikyti siūlo G.Landsbergis, nuostatas. O gal norite tokiame pasaulyje, valdomame Vorų Pasaulio atstovų, pagyventi vardan tos Lietuvos? Gal manot, kad didžiosios demokratijos valstybės to neleis?

Leis. Ir tų 2 – 3 šalių ambasados, be kurių suderinimo nepriimamas nei vienas bent kiek principinis sprendimas, su viskuo sutiks. Su vienintele, visiems laikams ir visoms mūsų “laisvai“ išsirinktoms valdžioms privaloma vidinio stabilumo ir lojalumo šeimininkams sąlyga.

Reikia pasakyt, kad dabartinėje situacijoje tai vienintelis likęs jų variantas. Žmonės instinktyviai ilgėsis tvirtos rankos ir neišvengiamai vis sunkėjančios padėties aplinkybėmis tas noras tik stiprės. Jei pavyks – turėsime Grupuotės kompromatų kontroliuojamą karinę chuntą. Nepavyks – jie taps amžinais, reitingus generuojančiais teisuoliais, kurių tobulas planas buvo netikėlių atmestas.

Jei manot, kad tai neįmanoma, pagalvokit, ar prieš mėnesį galvojot, kad įmanoma tai, kas dabar už lango? Pasaulis pajudėjo ir niekas nepasiduos be kovos, ypač tie, kurie dorai kovoti nesugeba ir jų dienos baigiasi. Dabar visi karantine žiūrim vakarais filmus. Šiandien žiūrėsiu ir jums rekomenduoju klasiką – “Gyvųjų mirusiųjų naktis“. Būkit atsargūs – tai ne tik filmas.

šaltinis: kaunoforumas.com

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 457

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. NA KĄ , prisibruzdėjom    -  2020-03-22, 21:48

    nowyj myrawoj pariadok?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. regis    -  2020-03-24, 09:27

    Tai smagu, visi tą matom. O ką realiai daryt?

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Virgis    -  2020-03-24, 12:39

    Svajonė. Ar negalėtu atsirasti virusas nuo melagių politikų, vagių, buvusių ir esamų KGBistų, be tos šutvės manau suklestėtu Žmonija.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...