infa.lt

Vokietijos konstitucinis teismas apgynė žmogaus teisę į savižudybę

26 vasario
21:13 2020

video stop kadras (asociatyvi nuotr)

Vokietijos konstitucinis teismas paskelbė neteisėtu visišką eutanazijos draudimą. Taigi, Baudžiamojo kodekso straipsnis, kuriame buvo numatytos bausmės už pagalbos į savižudybę organizavimą, tapo negaliojančiu. Jis buvo priimtas prieš penkerius metus, praneša euronews.

Anot Konstitucinio Teismo, pagrindinės žmogaus teisės suteikia laisvę savarankiškai ir savo nuožiūra disponuoti savo gyvenimu. „Ši laisvė apima teisę nusižudyti, teisę paprašyti kitų pagalbos ir naudotis tam pasiūlytais sprendimais“, – sakoma dekrete, kurį paskelbė Vokietijos Konstitucinio Teismo pirmininkas Andreasas Fosskule.

Konstitucinis Teismas siūlo užuot uždraudus pasyvią eutanaziją, sukurti ir įvesti savanoriško pasitraukimo iš gyvenimo taisykles. Aktyvi eutanazija, tai yra žmogaus nužudymas jo sutikimu, vis tiek prilyginama žmogžudystei.

Neišgydomų ligonių grupė ir jų gydytojai apskundė baudžiamąjį straipsnį už pagalbą savižudžiams. Anot įstatymo priešininkų, jam įsigaliojus, norintys mirti galėjo pasikliauti tik savimi. Jie siekė išvykti į užsienį ir savarankiškai pasiekti specialistus tose šalyse, kur eutanazija leidžiama.

Bet kokios formos eutanazijos draudimo šalininkai piktinasi Konstitucinio Teismo sprendimu. Jie nerimauja, kad legalizuodami asistuojamą savižudybę, visuomenė pereina prie neetiškų verslo formų, organizuotų mirties pagrindu ir aktyvios eutanazijos legalizavimo.

Asistuojama savižudybė, kai pacientas pats priima mirtiną mirtiną vaistų dozę prižiūrimas gydytojo, leidžiama Nyderlanduose, Belgijoje, Liuksemburge ir Šveicarijoje. Asociacijos „Dignitas“ duomenimis, vokiečiai sudaro didžiąją dalį tų, kurie pastaraisiais metais kreipėsi į Šveicarijos nevyriausybines organizacijas ir gydytojus pagalbos organizuojant savanorišką pasitraukimą iš gyvenimo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 240

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...