infa.lt

Viktoras Orbanas: „Briuselio ir Vašingtono parinktas kelias Vengrijai netinka“

19 vasario
08:25 2020

REUTERS

Vengrijos premjeras Viktoras Orbánas sekmadienį paskelbė Nacionalinės valstybės pranešimą. „Faktai liudija, kad paskutiniai dešimt metų buvo patys sėkmingiausi per pastaruosius 100 metų Vengrijos istorijoje“, – rašo abouthungary.hu portalas

V. Orbánas teigė, kad Vengrija „vis dar tebėra čia“ praėjus 100 metų po „mirties nuosprendžio“, kuriuo tapo Pirmojo pasaulinio karo Trianono taikos sutartis. „Mes ne tik esame gyvi, bet ir išsivadavome iš priešiškų šalių žiedo gniaužtų“, – sakė Ministras Pirmininkas miniai Budapešto „Várkert Bazár“ aikštėje.

Viktoras Orbánas kalbėjo, kad Vengrija dabar randa bendrą kalbą su kaimyninėmis Slovakija, Serbija, Kroatija ir Slovėnija ir turi galimybę plačiai bendradarbiauti bei sudaryti su jomis sąjungą.

„Istorija vėl suteikė Vidurio Europos tautoms galimybę kurti naują aljansą, pagrįstą jų pačių nacionaliniais interesais, kas sudaro galimybę apsiginti nuo grėsmių tiek iš rytų, tiek iš vakarų“, – sakė oratorius.

Ministras pirmininkas teigė, kad 2010 m. jo vyriausybės tikslas buvo einant pareigas „įrodyti sau ir pasauliui, kad mes vis dar esame kažkas“.

Tikėjome, kad mes patys atrasime savo kelią arba nutiesime sau kelią“, – sakė jis ir pridūrė, jog jo vyriausybei teliko tik pastaroji galimybė, nes Briuselio ir Vašingtono parinktas kelias mums buvo nepriimtinas.“

V. Orbánas teigė, kad po dešimties metų jis gali „pakankamai kukliai“ pasakyti, jog „mes sugalvojome, ką daryti, ir tai padarėme“.

Premjeras pareiškė, kad jo vyriausybė „išsiuntė TVF namo“, sugebėjo grąžinti paskolas anksčiau laiko, sukūrė 850 000 darbo vietų, sutvarkė šalies finansus ir pradėjo programas, skirtas padėti „suvienyti tautą“, ir vėl sujungė vengrų bendruomenes už Vengrija sienų ribų.

Jis pasigyrė, kad šią savaitę Briuselyje paskelbtose ekonominėse ataskaitose „visa Europa gali perskaityti, kad 2019 m. Vengrijos ekonomika užfiksavo aukščiausią augimą visame žemyne“.

Ministras pirmininkas teigė, kad išsaugoti ir modernizuoti darbo vietas išliks svarbiu Vengrijos tikslu 2020 m. ir vėliau. Jis pridūrė, kad, kalbant apie augimą, „Europos ekonomika, ypač euro zonos regionas, tiesiog sustojo“, pažymėdamas, kad 85 proc. Vengrijos eksporto eina į tas šalis. „Tai reiškia, kad jų problema yra ir mūsų problema“, – pasakė jis.

Jis pabrėžė, kad Vengrija turi sutelkti savo pastangas 2020 m. ir ateinančiais metais išlaikant darbo vietas.

Premjeras Viktoras Orbánas teigė, kad norint pasiekti šį tikslą būtina mažinti mokesčius, pažadėjęs sumažinti darbo užmokesčio fondo mokesčius ir mokesčius smulkiam verslui. „Be to, išlaikysime pensijų dydžius, laikydamiesi susitarimo, kurį sudarėme su pensininkais“, – sakė jis.

Ministras pirmininkas taip pat palietė vyriausybės klimato apsaugos veiksmų planą ir sakė, kad vengrai turi vėl atrasti sąlyčio taškus užpildydami kitą „nacionalinių konsultacijų“ apklausą ir taip sudarydami vyriausybės politikos pagrindą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 314

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...