infa.lt

Paskelbta naujo Rusijos ministrų kabineto sudėtis

22 sausio
07:00 2020

youtube stop kadras

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskyrė Andrejų Belousovą pirmuoju ministro pirmininko pavaduotoju, atleidžiant jį nuo valstybės vadovo padėjėjo ekonominiuose reikaluose posto.

Ministro Pirmininko pavaduotojais buvo paskirti Dmitrijus Grigorenko, Jurijus Trutnev, Viktorija Abramchenko, Jurijus Borisovas, Tatjana Golikova, Aleksejus Overčiukas, Maratas Chusnullinas ir Dmitrijus Černyšenko. D. Grigorenko taip pat buvo paskirtas vyriausybės aparato vadovu.

Maratas Khusnullinas į vyriausybę atėjo iš Maskvos mero komandos. Jis sostinės administracijoje dirba nuo 2010 m., Užsiimdavo statybų klausimais.

Užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, vidaus reikalų ministras Vladimiras Kolokolcevas ir gynybos ministras Sergejus Šoigu išsaugojo savo pareigas.

Antonas Siluanovas išliko finansų ministro poste, tačiau neteko ministro pirmininko pavaduotojo posto.

Pasak jo, jo departamentas per mėnesį parengs socialinių priemonių finansavimo biudžeto pataisas apie ką prezidentas užsiminė savo pranešime Federalinei asamblėjai.

Tarp žymiausių atstatydinimų yra Vladimiro Medinskio pasitraukimas. Kinematografijos skyriaus vedėja Olga Liubimova tapo jo įpėdine kultūros ministro poste. Taigi naujojoje Rusijos Federacijos vyriausybėje yra tik dvi moterys.

Panaikinta Šiaurės Kaukazo reikalų ministerija.

Vietoj Veronikos Skvorcovos sveikatos apsaugos ministru buvo paskirtas „Roszdravnadzor“ vadovas Michailas Muraško. Skvorcova, savo ruožtu, užims Muraško postą. Štai kaip nepriklausomų medicinos darbuotojų profesinė sąjunga „Gydytojų aljansas“ komentuoja naujojo sveikatos apsaugos ministro paskyrimą:

Ministras pirmininkas Michailas Mišustinas teigė, kad demografija, pajamų augimas ir gyvenimo lygio gerinimas yra pagrindinės temos, ties kuriomis dirbs jo kabineto nariai.

Prezidentas Vladimiras Putinas atnaujintą vyriausybę pavadino „subalansuota“ ir palinkėjo kabineto nariams sėkmės.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 230

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...