infa.lt

Viešųjų pirkimų redakcija: svarbiausi punktai norintiems laimėti konkursą!

16 sausio
00:41 2020



Viešieji pirkimai yra puiki galimybė verslininkams uždirbti daugiau. Kadangi egzistuoja internetiniai puslapiai, kurie padeda pagal tam tikras verslo sferas patiems pirmiems sužinoti apie naujausius konkursus – tai taupo žmonių laiką ir didina konkurso pergalės procentą. O apie kuo daugiau konkursų bus žinoma – tuo daugiau jų galite laimėti.

O ką padaryti, kad viešieji pirkimai būtų sėkmingi Jūsų verslui? Žemiau – keli patarimai.

· Projekto gyvavimo sąnaudos

2017-ais metais pakoreguotas viešųjų pirkimų įstatymas apibrėžia, kad pretenduojant būtina nurodyti ne tik tas sąnaudas, kurios bus aktualios projekto kūrimo metu, tačiau ir visus jo išlaikymo kaštus: energijos išgavimo sąnaudos, investicijos į teršalų mažinimą bei kitus ekologinius niuansus, atliekų surinkimas ir utilizavimas bei t.t.

· Per maža kaina

Daugelis verslininkų galvoja, kad viešuosius konkursus pavyks laimėti tik pasiūlius mažiausią kainą. Tai nėra tiesa. Juolab, reikia nepamiršti, kad laimėtojus konkursą – reikės įgyvendinti projektą, tad jokiu būdu nesusimažinkite kainos ir tuo pačiu realiai vertinkite situaciją. Juolab, ypač atidžiai vertinami tie pasiūlymai, kurie yra per mažos kainos. Apibrėžiama, kad per maža kaina yra apie 30 procentų žemesnė nei kitų konkurso dalyvių. Dažniausiai tokie neįprasti pasiūlymai būna iškart atmetami.

· Vieša informacija

Vykdant viešuosius pirkimus vis daugiau dėmesio yra skiriama viešumui, kadangi taip kuriamas skaidrių ir tikslingų lėšų panaudojimo procesas. Konfidencialia laikoma tik ta informacija, kuri yra susijusi su komercinėmis paslaptimis. Visa kita turi būti skelbiama viešai. Kai kuriems verslininkams tai nepatinka, tad įvertinkite savo galimybes informuoti visuomenę apie pasiūlymą.

· Skolos VMI ir SODRAI

Viešieji pirkimai gana griežtai reglamentuoja tas įmones, kurios turi įsiskolinimų VMI arba SODRAI. Žinoma, taip pat dažniausiai atidžiau vertinamos tos, kurios yra nemokios, su kuriomis anksčiau buvo mokestinių problemų, tos, kurios skelbia bankrotą. Natūralu, kad tiek viešieji, tiek privatūs pirkimai atliekami bendradarbiaujant su patikimomis ir paslaugas suteikti galinčiomis įmonėmis.

· Paraiškos teikimas internetu

Nors šiuo metu skatinama paraiškas dėl dalyvavimo konkurse teikti elektroniniu būdu, tačiau vis dar galimas pateikimas ir vokų pagalba. Nors tokių paraiškų teikimas vis dar yra leidžiamas, tačiau taupydami savo laiką ir tuo pačiu tikslingai pateikdami reikalingą info pirkėjams – siūlome naudotis elektronine konkurso pildymo versija.

· Sutarties korekcijos

2017-ais metais priimtose viešųjų pirkimų sutartyse, 89 straipsnis nusako, kad remiantis tam tikrais kriterijais galima koreguoti preliminarias bei viešojo pirkimo sutartis. Žinoma, reikia atitikti tam tikrus reikalavimus, kaip kad sutartyse nurodoma galima viešojo pirkimo korekcija dėl darbuotojų algų, darbo sąlygų, kai atsiranda būtinybė keisti tam tikras nuostatas dėl pasikeitusių aplinkybių ir kitomis sąlygomis.

· Elektroninės sąskaitos

Vis daugiau dėmesio yra skiriama elektroninei dokumentų teikimo bei mokesčių tvarkymo sistemai. Kuomet atliekamos pirkimo sutartys bei kitos finansinės operacijos – būtina jas atlikti per „E. sąskaita“ sistemą. Tiesa, paliekamas šansas sudaryti sutartis žodžiu (jos turi siekti iki 3 000 eurų) ir tokio tipo apmokėjimas galimas ne per elektroninę sistemą.

· Ekspertų rekomendacijos

Organizacija, kuri perka tam tikras prekes arba paslaugas, taip pat turi galimybę kreiptis į nepriklausomus ekspertus, kurie konsultuoja rinkos priežiūros klausimais. Tokiu atveju yra įvertinama, ar verslininko pateiktas pasiūlymas atitinka realią situaciją. Tai labai aktualu tokiu atveju, kai konkurse dalyvauja mažai pretendentų ir visų jų pasiūlymai yra gana brangūs.

Norint laimėti konkursą labai svarbu laikytis visų reikalavimų, kuriuos apibrėžia tiek viešųjų pirkimų teisės aktai, tiek įmonės, kurios skelbia konkursus ir nesako tam tikrus kriterijus. Atsakingas verslas visada turi galimybę ne tik pretenduoti, tačiau ir laimėti, būti sėkmingu, uždirbti daugiau.

Daugiau informacijos ir šiuo metu skelbiami pirkimai: https://pirkimai365.lt/

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 157

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Rusine nera agenturos TASS,buvo sovetmečiu,...

@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...

zydai zudo ir rekia jie mus uzpuole jie teroristai, jie driežai! Vaikai ir moterys jiems...

Vizija - tai žvilgsnis į begalybę, tolimą ateitį, kai mūsų jau nebebus, bet kažkas tęs...

Bidenas tuoj atsikvošės, bet pakeisti nedaug ką galės. Nebent amerikiečiai sukurs "TikTok" kopiją, kas tik...

Tai dabar norit sakyt, kad Izraelis turi teisę išžudyt visą Gazą nekaltų žmonių ir vaikų,...

Hm

... tai čia gal tas kuris Izraelio civilius peiliuku "truputi" pjaustė, įkaitus ėmė?...