infa.lt

„Impossible Foods“ pristatė dirbtinę kiaulieną

08 sausio
17:39 2020

Augalinė kiaulienos imitacija padės užimti Rytų Azijos rinkas ir taip pat taps naujų produktų, tokių kaip dirbtinės mėsos dešrelės, pagrindu. Tai išbandyti galima bus jau artimiausiomis savaitėmis „Burger King“ restoranuose.

Kalifornijoje įsikūręs „Impossible Foods“ startuolis, yra vienas iš jaunų, bet sparčiai augančios pramonės, gaminančios dirbtinę mėsą iš daržovių ingredientų, lyderių.

Iki šiol įmonės sėkmė buvo siejama su vienu produktu – „Impossible Burger“ kotletais, imituojančiais jautieną. Dabar linija išsiplėtė dirbtinės kiaulienos dėka. Naujas produktas vadinamas Impossible Pork.

„Neįmanoma kiauliena“ bus parduodama faršo ir dešrelių pavidalu. Pastarosios taps pagrindu Impossible Croissan’wich kruasanams, kurie šio mėnesio pabaigoje pasirodys kelių Amerikos „Burger King“ restoranų meniu.

Kaip pažymi New Atlas, daugelyje regionų, ypač Rytų Azijoje, žmonės renkasi kiaulieną. Impossible Pork leis daugeliui vietinių vartotojų pereiti prie daržovių mėsos neatsisakant mėgstamo maisto. Be to, išauginti tikrą kiaulieną tampa vis brangiau dėl nepagydomos ligos, nuo kurios kenčia gyvuliai Azijoje ir Europoje.

Naujas produktas yra pagamintas remiantis „Impossible Foods“ patentuotu komponentu – molekule, vadinama heme, kuri lemia mėsos spalvą ir iš dalies skonį. Bendrovė jas gauna iš genetiškai modifikuotų mielių, o po to prideda prie augalinių baltymų mišinio.

Kaip skelbia įmonė, pagrindinis jos tikslas yra didelę žmonijos dalį pervesti nuo mėsos į produktus iš augalų komponentų. Tai turėtų sumažinti spaudimą aplinkai, įskaitant pažeidžiamas ekosistemas, tokias kaip atogrąžų miškai, ir sulėtinti klimato pokyčius. Toks štai kilnus tikslas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 855

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. kilnus tikslas    -  2020-01-08, 17:51

    – GMO

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Vincas    -  2020-01-08, 18:53

    Mano nuomone tokia.Jau maisto pramone prikiso, tiek ir tiek, visokiu E,B irC su raide E,kad zmogeliui nebera ka rinktis.Mesos, duonos piragu ir visa koncervuota produkcija.Na jau pradejo mat gaminti dirbtine mesa.Taip brengieji galit jau is anksto nusipirki IKAPES,kad butumet pirmi,nes matot kokie laikai ateina.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Vitalijus    -  2020-01-09, 19:32

    Galimai kiauliena, kurią mes dabar valgome, ne tolimoje ateityje bus prabanga…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Hm    -  2020-01-10, 09:50

      Tai gyvulinės kilmės maisto produktų valgymas jau dabar per didelė prabanga. Vidutiniais skaičiavimais lyginant tradicinį mėsavalgį su visiškai augaliniu maistu besimaitinančiu skaičiai labai įspūdingi – veganui išmaitinti reikią 10 – 12 kartų mažiau dirbamos žemės, tiek pat kartų mažiau energetinių sąnaudų ir 30 kartų mažiau gėlo vandens. Tik dėl dotacijų mėsa dar įperkama, o jei gyvulininkystė dar būtų ir apmokestinta kaip neekologiška, tai mėsa taptų nebeįperkama… Sąmoningam piliečiui nėra didelio skirtumo ką valgyti ar ką nevalgyti, svarbu pasirinkti sveiką sau tinkamą maistą, o mėsa nėra tas sveikas pasirinkimas… deja deja didžioji dalis visuomenės skrandžio įpročių vergai, taip ir gyvename – durnių planetoje…

      Atsakyti į šį komentarą
    • Edgaras    -  2020-02-27, 23:29

      Tai kad jau dabar mes valgom visokias priemaišas, su 30% mėsos. Tai manau net nepajausim kaip pradėsim tą visiškai dirbtiną mėsą valgyt.

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Jie savo interesus gina ir vysto vergų ir psichopatų gyvybių kaina....

"Gali būti, kad abi jėgos veikia ranka rankon." Kam tas "gali būti"? Taip ir yr....

e.macrono p a r a d i g m a susitapatino su es n a...

Ketvirta versija "Cherche un homme". Bet kuriuo atveju, reakcija apgailėtina. Net neprisimenu kažko bent panašaus....

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...