infa.lt

Kaip mus vertina pagal drabužį

04 sausio
09:35 2020

Amerikiečių tyrimas patvirtino posakį, kad žmones „sutinka pagal drabužį”, teigia austrų leidinys „Kurier“.

Remiantis moksliniame žurnale „Nature Human Behavior“ paskelbtu tyrimu, „nepažįstami žmonės, kurie savo drabužių dėka atrodo turtingi, daugeliu atvejų laikomi kompetentingesniais nei tie, kurie pagal savo garderobą laikomi vargingai gyvenančiais“.

„Tyrėjai demonstravo eksperimento dalyviams portretus, kuriuose vyko pokyčiai. Nuotraukose buvo galima pamatyti žmogaus veidą ir viršutinę kūno dalį, o psichologai galėjo skirtingai derinti vaizduojamo žmogaus veidą ir drabužius. Prieš tai žiuri vertino, kurie drabužiai atrodė brangūs ar pigūs”, rašoma straipsnyje.

„Daugiau nei 80% atvejų vaizduojamas asmuo buvo laikomas kompetentingesniu, jei jo veidas buvo suderintas su kūnu, aprengtu drabužiais, kurie atrodė brangūs. Šis efektas buvo pastebėtas net tuomet, jei nuotrauka buvo rodoma tik sekundę”, – pažymima leidinyje.

„Net kai eksperimento dalyvių buvo paprašyta nekreipti dėmesio į drabužius, jie manė, kad brangiais drabužiais apsirengę žmonės yra kompetentingesni.

Aiškiai pastebima tendencija, kad žemesnio ekonominio statuso žmonės suvokiami kaip mažiau kompetentingi”, – padarė išvadą mokslininkai.

„Užuot užsitarnavę pagarbą už pastangas, neturtingi žmonės susiduria su užsispyrusiu nesiskaitymu ir nepagarba iš likusios visuomenės dalies“, – teigė Prinstono universiteto profesorius ir tyrimo autorius Eldaras Shafir.

Apsilankykite f8outlet.lt ir išsirinkite stilingiausius drabužius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 213

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. bestdress.lt    -  2021-11-21, 23:07

    Ne veltui yra posakis – pagal drabužį sutinka, pagal protą palydi. Turime rinktis tai, kas atitinka mūsų charakterį, o ne tik vaikytis naujausių mados tendencijų.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. printela.lt    -  2022-03-29, 16:07

    Drabužis svarbu, bet niekad nemoku už garsų vardą. Daug mieliau renkuosi vietoje dirbančių siuvėjų darbus. Kai kurios tikrai stengiasi sukurti kažką labai savito ir išskirtinio, turi ir savo etiketes, nors siuva tik labai siauram ratui klientų, nes tai nėra pagrindinis jų pragyvenimo šaltinis. Aš visad stengiuosi palaikyti tokį smulkųjį verslą, be to visuomet gaunu kokybiškus drabužius.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...