infa.lt

„Windows 7“ operacinei sistemai teliko tik dvi savaitės „gyvenimo“

04 sausio
07:00 2020

Microsoft“ korporacija nuo šių metų sausio 14 dienos nutraukia „Windows 7“ palaikymą. Po šios datos operacinė sistema bus laikoma pasenusia ir pažeidžiama, perspėjo bendrovė.

Tai reiškia, kad po dviejų savaičių kompiuteriai nebegaus programinės įrangos atnaujinimų ir saugumo pataisų.

„Nors ir toliau galite naudotis kompiuteriu naudodami „Windows 7″ operacinę sistemą, be programinės įrangos ir saugos atnaujinimų padidėja virusų ir kenkėjiškų programų rizika. Galiausiai geriausias būdas apsisaugoti yra atnaujinti OS į „Windows 10 „, – rekomenduoja „Microsoft” techninė tarnyba.

Tuo tarpu „Windows 7“ operacinė sistema vis dar yra gana populiari tarp naudotojų. „StatCounter“ tarnybos duomenimis, 2019 m. gruodžio mėnesį „Windows 7“ dalis tarp visų „Microsoft OS“ sudarė 26,8%. Tuo pačiu metu „Windows 10“ sudarė 65,4%, o visos kitos „Microsoft“ operacinės sistemos užėmė mažiau nei 10%.

Reikia pastebėti, jog didelė dalis naudotojų buvo tiesiog priversti pereiti prie „Windows 10“, kadangi naujieji kompiuteriai tiesiog nebepalaiko „Windows 7“.

Jei nuspręsite atnaujinti sistemą iš „Windows 7“ į „Windows 10“, – prieš pradėdami procesą sukurkite atsargines failų kopijas. Bet, net jei vis tiek norite naudoti „septyntuką“, vis tiek turite pasidaryti atsargines kopijas, galbūt net dažniau.

Norintys naudoti iki šiol išlaikytą ir tvarkingai veikiančią su atnaujinimais „Windows 7“ operacinę sistemą – turėtų pasidaryti viso disko klonavimą į naują diską.

Tokią kopiją su visais nustatymais galima bus visada atkurti per porą valandų laiko su visais duomenimis, pasiliekant atsarginį kloną. Tam tereikia atsisiųsti diskų klonavimo programėlę. Internete jų galima susirasti nemažai, viena iš jų galėtų būti Macrium, duodama nemokamai naudotis 30 dienų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 582

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Pro    -  2020-01-04, 10:30

    Geras dalykas klonuoti savo diskus. Vienas užlūžo – pasileidai kitą tokį patį. Seniai taip darau.

    O kalbant apie windows10 – tai labai kontroliuojama OS, ten naudotojas beveik nieko negali suvaldyti, jei neturi pakankamai žinių jos sandaroje.

    Windows 7 kur kas demokratiškesnė dėl to.ten ramiai valdei savo atnaujinimus kaip norėjau. Su dešimtuku to jau nebus.

    Tiesa, atnaujinau savo BIOSą ir pokšt, nustojo sistema imti windows 7 įdiegimo diskelį. Tiesiog jo „nebemato”. O įtai sename kompiuteryje pasileidžia ir įsidiegia laisvai.

    Laikas eit prie Linux OS. Seniai ruošiausi, bet jau atėjo laikas.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Donatas    -  2020-01-04, 13:39

    Jei nemato Windows 7 įdiegimo disko tai tikriausiai reikia pakeisti Boot UEFI į Boot Legasy ar panašiai. Neseniai susirinkau nauja kompiuteri. Dar vis palaiko Windows 7 ant AMD procesorių. O ant intel nežinau. Pats naudojuosi Linux Mint nuo 2015. Pradžia buvau nelengva, prieš tai buvau windows naudotojas. Turiu ir windows 7. Jei kada reikia pasileidžiu per virtualbox.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Donatas    -  2020-01-04, 13:52

    Windows 10 naudotojams kuriems rūpi privatumas patarčiau įsidiegti „Spybot Anti-Beacon“. Sumažins operacinės sistemos duomenų rinkimą iš naudotojo.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...