infa.lt

Prekyba vaikais klesti: Armėnijoje demaskuota neteisėto vaikų įvaikinimo užsieniečiams schema

27 gruodžio
09:48 2019

Armėnijos tyrimo komitetas pateikė kaltinimus Respublikinio reprodukcinės sveikatos, perinatologijos, akušerijos ir ginekologijos centro, ir Jerevano vaikų namų vadovybei baudžiamojoje byloje dėl neteisėto vaikų įvaikinimo užsieniečiams organizavimo.

Razmik Abramian, Aršak Džerdžerian ir Liana Karapetian kaltinami vaiko atskyrimu nuo jo tėvų, įvykdytu pasinaudojant tarnybine padėtimi asmenų grupės iš anksto susitarus, dviejų ir daugiau vaikų atžvilgiu ir „komerciniu kyšiu“. Taip pat vaikų namų vadovė (Liana Karapetian) įtariama tarnybiniu klastojimu.

Ši žinia nenustebino Siuzanos Patvakanian: ji ieško savo dukters nuo tada, kai Jerevano gydytojai maždaug prieš 20 metų privertė ją atsisakyti savo vaiko.

Aš pagimdžiau sveiką mergaitę Armėnijos medicinos centre”, – sako ji, tačiau buvau priversta atsisakyti vaiko. Jie mane įtikino, kad ji turi rimtų sveikatos problemų. Jie davė man tuščią popieriaus lapą ir privertė mane rašyti, kad aš jos atsisakau „. …

Lapkričio viduryje Armėnijos nacionalinio saugumo tarnyba paskelbė apie išaiškintą neteisėtą daugiau kaip 30 vaikų perdavimą įsivaikinti Italijos piliečiams.

Vienos akušerijos įstaigos darbuotojai skatino moteris atsisakyti vaikų ir sutikti su jo tolesniu įvaikinimu, o tada vaikai su lydinčiais medicininiais dokumentais buvo išsiunčiami į vaikų namus.

Maratas Kostanianas nuo 2013 m. atstovavo Siuzanai Patvakanian: „Armėnijoje yra galinga mafija, galinti viską, – sakė jis žurnalistams. – Tai gerai organizuota mafija, palaikanti ryšius su valdžios institucijomis, ypač su prokuratūra. Ir ši mafija pavertė Armėniją vaikų inkubatoriumi“…

Ministras pirmininkas Nikol Pašinian nurodė nuodugniai ištirti įtariamą schemą, kuri, jo teigimu, veikė „daugelio metų eigoje“.

Tuo tarpu tapo žinoma, kad visi trys kaltinamieji buvo paleisti po kelių dienų po arešto, kas sukėlė pasipiktinimo bangą visuomenėje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 236

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...