infa.lt

Į finansų rinką žengia Google Pay

17 lapkričio
11:42 2019

Google Pay

Paskui kitas technologijų milžines į finansų rinką žengia ir „Google“. Tačiau skirtingai nuo konkurentų, kurie savo įrankius planuoja kurti nuo nulio, bendrovė bendradarbiaus su tradiciniais bankais. Šis kelias yra saugesnis, nors ir ilgesnis.

Nuo kitų metų „Google Pay“ paslaugos klientai turės galimybę atsidaryti atsiskaitomąsias sąskaitas. Projektą pavadintą „Cache“ vardu remia „Citi Finance Group“ ir Stanfordo universiteto kredito unija.

Kaip pažymi „Venture Beat“, partnerystė su tradiciniais bankais padės „Google“ patekti į finansų rinką be perteklinio bendravimo su reguliavimo institucijomis. Bankai partneriai bus oficialūs visų operacijų su sąskaitomis vykdytojai.

Tuo pat metu „Google Pay“ vartotojų sąskaitas saugos indėlių draudimo agentūros. O „Google“ įsipareigoja nenaudoti transakcijų operacijų informacijos savo reklamai.

Pasak „Google“ mokėjimo paslaugų vadovo Cezario Senguptos, įmonė sąmoningai nusprendė bendradarbiauti su bankais, užuot bandžiusi savarankiškai įsibrauti į šią sritį. Šį kelią jis pavadino ilgesniu, bet kartu ir patikimesniu.

Buvę „Google Pay“ darbuotojai pažymi, kad paslauga sunkiai pritraukia klientus išsivysčiusiose šalyse, kur mokėjimo priemonių rinka yra perpildyta. Aukštos indėlių palūkanų normos ar lojalumo premijos galėtų padėti išspręsti šią problemą.

Senatas Markas Warneris, Senato bankų priežiūros komisijos atstovas, jau atkreipė dėmesį į šią „Google“ iniciatyvą. Anot jo, technologijų gigantų, planuojančių patekti į naujas rinkas, projektai turėtų būti atidžiai stebimi.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 128

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...