infa.lt

Europos Parlamentas priėmė rezoliuciją kovai su „Rusijos dezinformacija“

13 spalio
09:14 2019
Nigelas Farage

nuotr. Yves Herman/Reuters

Europos Parlamentas priėmė naują rezoliuciją, skirtą kovoti su „ypač pavojinga“ Rusijos propaganda, rašo „The Guardian“. Tarp siūlomų priemonių raginama labiau remti „East StratCom“ struktūrą ir valstybinę žiniasklaidą, skamba kritika „Facebook“ adresu ir siūlymai Europos valdžios institucijoms sukurti kovos su Rusijos dezinformacija strategiją.

Tuo pat metu leidinys primena, kad „East StratCom“ darbas ne kartą buvo kritikuojamas už tai, kad priskirdavo Fake News kategorijai tiek satyrinius, tiek neįprastus originalius straipsnius.

Kaip pažymi straipsnio autorius, Nigelas Farage ir jo „Brexit“ partija balsavo prieš šią rezoliuciją. Tačiau ji praėjo dėl didžiausių Europos Parlamento frakcijų paramos: Europos liaudies partijos, socialistų, liberalų ir žaliųjų.

Farage buvo kritikuojamas tautiečių už tai, kad balsavo prieš iniciatyvą. Jis atsakė į tai, kad „Rusijos įsikišimo istorija yra nepagrįsta propaganda ir siaubiakai, skirti slopinti diskusijas“.

Parlamentarai savo rezoliucijoje taip pat kritikavo „Facebook“, kad ji nesilaiko Europos Parlamento reikalavimų užkirsti kelią asmeninių duomenų nutekėjimui.

Be to, ten sakoma, jog deputatai yra „labai susirūpinę dėl labai pavojingo Rusijos propagandos pobūdžio“, taip pat Europos struktūros raginamos sukurti kovos su Rusijos dezinformacija strategiją.

Nors ši rezoliucija nėra įpareigojanti, naujieji Europos Komisijos ir Europos Vadovų Tarybos vadovai turės atkreipti dėmesį į kitų šalių bandymus įsikišti į rinkimus, ir į kampanijas socialiniuose tinkluose, rašo „The Guardian“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 101

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......