infa.lt

Europietiškosios Merkel eros pabaiga

01 spalio
20:43 2019

(Bild: Ian Langsdon / EPA)

„Makrono susitaikymas su Putinu suvienija jį su Donaldu Trampu (Donald Trump). Vokietija neįvertino klastingos revizionistinės Putino pasipriešinimo valios jėgos, ir šiandien strategiškai-tektoninės tendencijos tiesiogine prasme numuša ją nuo kojų”, – rašo Maksimilianas Terhalle, Winčesterio universiteto profesorius ir Winčesterio universiteto vyresnysis profesorius Šveicarijos leidinyje Neue Zürcher Zeitung

„Kitą dieną po neseniai įvykusio G-7 aukščiausiojo lygio susitikimo Biaricoje Prancūzijos prezidentas pasakė puikią kalbą. Jos esmė buvo aiškus Makrono noras suartėti su Rusija ir ateityje laikyti Putiną strateginiu partneriu. (…) Strategine prasme Prancūzijos artėjimas prie Rusijos reiškia Trampo ir Makrono vienybę.

Jie vieningi savo manymu, kad Putinas yra silpnesnis iš dviejų pagrindinių autoritarinių konkurentų kovoje už pasaulio sandarą. Todėl reikėtų siekti jo palankumo, kad susilpnintume Kiniją, keliančią tikrą strateginį pavojų „, – sako straipsnio autorius.

„Vokietijos vyriausybė neįvertino klastingos revizionistinės Putino pasipriešinimo valios jėgos, ji kvailai pasinaudojo Trampu kaip priešininku vidaus politikoje, tačiau nemanė, kad realybėje jis yra stipriausias sąjungininkas; ji vis dar nesuvokia, kad Kinija yra strateginis žaidėjas – todėl nepadarė praktinių išvadų iš dinamikos tarp šių valstybių ir jos įtakos Berlynui, pabrėžia Terhalle.

(…) Todėl šiandien strateginės-tektoninės tendencijos tiesiogiai niokoja Vokietiją. Antagonistinis ir realistinis „didžiųjų valstybių“ (Macrono) tarpusavio prieštaravimas ir priešprieša kovoje dėl pasaulio tvarkos vyksta Berlyno akyse. Vis daugiau abejojama, ar jo kontūrai vis dar matomi Spree “.

„Ar apskritai įmanoma atskirti Rusiją nuo Kinijos, neaišku. Putinas turi kur kas daugiau azijietiškų šaknų, nei mano daugelis Vakarų romantikų. (…) Jei Vakarų triukas pasiteisins, Rusija pareikalaus už jį brangios kainos, nes jos ambicijos nesumažėjo. (…) Bet kokios Europos nori Putinas, kokie susitarimai bus pasiekti ir kiek jie bus patikimi?

Mažiausiai ko jis nori, – tai Ukrainos, Moldovos, Baltarusijos ir tiesioginės prieigos prie Kaliningrado anklavo. Tai prikišamai demonstruoja, kad Europai reikia karinio apsidraudimo, tame tarpe branduolinio pobūdžio „, – rašoma straipsnyje.

„Gali būti, kad Xi Jinpingas dar nėra Vilhelmas II, tačiau jis aiškiai nėra ir Bismarkas, kuris priešintųsi valdžios ir prestižo pagundoms. Pastebėtina, kad tokiu būdu Rusija įgauna naujas galimybes Europoje”, – pastebi leidinio autorius.

„Savo strateginiu pasiūlymu Rusijai (…) Makronas nutraukė Vokietijos kanclerės erą Europos politikoje. Vokietijos gyventojai jokiu būdu nėra pasirengę artėjančiai erai, kai reikės apriboti per didelę Kinijos galią. Vokietija pagaliau turi suvokti strateginį pasaulio politikos pobūdį “, – sako Terhalle.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 213

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...