infa.lt

Pasirinktas gimdymo būdas gali turėti įtakos būsimo kūdikio intelektui

23 liepos
10:08 2019

Nėščia moteris | © infa.lt

Malagos universiteto (UMA) medicinos ir psichologijos srities mokslinių tyrimų grupė pirmą kartą išnagrinėjo gimdymo būdo įtaką dvynių psichologinei raidai ir intelektui, pademonstravusi, kad Cezario pjūviui būdingas nepriklausoma rizika šiuose daugybiniuose gimdymuose.

„Mes įsitikinome, jog Cezario pjūvis tampa kūdikio vystymosi rizikos veiksniu. Štai kodėl ginekologai tvirtai tiki vaginalinio gimdymo nauda, ​​ir mes palaikome šios chirurginės intervencijos panaudojimą tik kaip alternatyvą, kai kyla gimdymo problemų“, – sako González Mesa, UMA profesorius ginekologijos srityje.

Šis tyrimas, paskelbtas mokslo žurnale „Frontiers in Psychology“, bendrai apėmė 160 dvynių, gimusių 2005 m. Malagos ligoninėje „Materno-Infantil“; šiuo laikotarpiu buvo 7000 gimimų, ir beveik 300 iš jų buvo daugybiniai (dvyniai).

Iš visų dvynių gimimų pavyzdžių, 55 proc. gimė vaginaliniu būdu ir 45 proc. – Cezario pjūvio pagalba.

Pirmajame tyrimo etape buvo ištirtas jame dalyvaujančių vaikų intelektas ir neuropsichologinis bei psichopedagoginis vystymasis, kurių rezultatai buvo lyginami, o antrajame etape, informacija apie gimdymo ir perinatalinius kintamuosius, pavyzdžiui: gimdymo būdą, problemas gimdymo metu, motinos amžių ir/ar tame tarpe kūdikio svorį.

„Sulyginę visus duomenis mes išsiaiškinome, kad žemesnio intelektinio ir kognityvinio išsivystymo vaikai gimė Cezario pjūvio būdu“, – pasakoja María José González Valenzuela, evoliucinės psichologijos ir švietimo katedros profesorė, ir vyriausioji tyrimo tyrėja.

Ekspertė tvirtina, jog neskaitant ankstyvosios diagnostikos, šis tyrimas nukreiptas į renginių mokyklose ir pirmosios medicinos pagalbos centruose pravedimui. Ryšium su tuo, šio tyrimo bendraautorė, patarėja Olga Cazorla Granados, papildo, jog švietimo srityje egzistuoja tendencija ieškoti neurologinių veiksnių, kurie paaiškintų psichologinės raidos sutrikimus.

Pagrindiniai skaitymo, rašymo ir skaičiavimo sunkumai, su kuriais dažnai susiduria dvyniai, vaginalinio gimdymo pranašumo nustatymas, lyginant su Cezario pjūviu, pavyzdžiui, neurologinis poveikis, kurį gali sukelti vaikų žarnyno flora, skirtinga kiekvienos rūšies gimdymo atveju, yra sekantys tolesnės pažangos šioje studijoje siekiantys žingsniai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 339

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. regis    -  2019-07-23, 11:26

    Saugokit mamos savo būsimus vaikus. Baisus dalykas, kai neduok aukščiausias suprasit, jog galėjot geriau, o padarėt…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....