infa.lt

Paskelbtas nuosprendis Šiaulių pareigūnų gaujos byloje

09 liepos
14:55 2019

paveikslėlis

Išnagrinėjęs didelio atgarsio sulaukusią Šiaulių policijos pareigūnų baudžiamąją bylą, pirmadienį Panevėžio apygardos teismas paskelbė, kad keturiolika iš aštuoniolikos bylos kaltinamųjų pripažįsta kaltais dėl įvairių jiems inkriminuotų nusikalstamų veikų: nusikalstamo susivienijimo, piktnaudžiavimo, neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, kyšininkavimo, vagystės, dokumentų klastojimo, pranešimo apie nebūtą nusikaltimą ir kt. nusikalstamų veikų.

Pirmą kartą Lietuvos policijos istorijoje Šiaulių pareigūnai pripažinti veikę, kaip nusikalstamo susivienijimo nariai.

2012 metais Generalinė prokuratūra ir Kriminalinės policijos biuras gavo informaciją apie neteisėtus Šiaulių apskrities VPK ONTB pareigūnų veiksmus, susijusius su narkotinių medžiagų platinimu. Į gaują policininkai susibūrė 2011 metais ir veikė iki 2013 metų vasaros. Gerai išmanydami kriminalinės žvalgybos, ikiteisminio tyrimo taktiką ir metodus, jie piktnaudžiaudami tarnyba rinko informaciją, pasisavino neteisėtai laikomas akcizais apmokestinamas prekes (cigaretes) ir jas realizavo, reikalavo ir priėmė įvairaus dydžio kyšius už tai, kad teisės pažeidimai būtų nuslėpti. Per kratas grobė daiktus ir pinigus. Taip pat pasisavino keturis paketus kokaino, kuriuose buvo ne mažiau kaip 2,4 kilogramo narkotikų, ir dalį jo realizavo.

Kartu su dar keliais VPK ONTB pareigūnais jie grobė ir, realizavę dešimtis dėžių nelegalių cigarečių, klastojo baudžiamųjų bylų dokumentus, pasisavino ir realizavo dalį narkotinių medžiagų. Nusikaltimus vykdę policininkai už kyšį paleido sulaikytą įtariamąjį. Grupuotės veikla išsiplėtė ir tarptautiniu mastu. Veikdami Lietuvoje ir Olandijoje, už palankius sprendimus baudžiamojoje byloje, policininkai reikalavo ir priėmė didesnį nei 10 tūkst. eurų kyšį.

respublika.lt inf

Septyniems buvusiems policijos pareigūnams teismas skyrė laisvės atėmimo bausmes: R. Z. – 14 metų 6 mėnesių, T. R. – 15 metų, R. P. – 16 metų, R. I. – 7 metų, G. A. – 13 metų 6 mėnesių, G. M. – 11 metų, G. V. – 11 metų. Penkis iš šių pareigūnų – R. Z., T. R., R. P., R. I. ir G. A. teismas pripažino veikus kaip nusikalstamo susivienijimo narius.

Kitiems trims buvusiems pareigūnams skirtos baudos – R. D. – 250 MGL dydžio bauda (9415 Eur), A. L. – galutinė 246 MGL dydžio bauda (9264,36 Eur), A. B – galutinė 146 MGL dydžio bauda (5498,36 Eur).

Teismas išteisino keturis buvusius pareigūnus – V. M., R. G. ir A. J. neįrodžius, kad jie dalyvavo padarant  nusikalstamas veikas, o  G. G. – nesant šio kaltinamojo veikoje nusikaltimo sudėties.

Šioje byloje be pareigūnų buvo kaltinami dar keturi asmenys. Teismas pripažino juos kaltais ir skyrė bausmes: P. O. – 8 metų laisvės atėmimo bausmę, kurią subendrinus su Kauno apygardos teismo skirta bausme, paskirta galutinė laisvės atėmimo bausmė 10 metų 6 mėnesiams, K. P. – 3 metų laisvės atėmimo bausmę, kurią subendrinus su Šiaulių apygardos teismo skirta bausme, skirta galutinė 11 metų laisvės atėmimo bausmė. R. R. skirta 5 metų laisvės atėmimo bausmė ir 100 MGL dydžio, t. y. 3766 Eur bauda. R. P. – 200 MGL (7532 Eur) dydžio bauda.

Kadangi teismas nustatė, kad kaltinamieji iš nusikalstamų veikų gavo naudos, priklausomai nuo gautos naudos dydžio, iš aštuonių kaltinamųjų teismas nusprendė konfiskuoti turto už daugiau kaip 200 tūkst. eurų.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Nuteistieji pasakė, kad nuosprendį skųs.

Ši Šiaulių pareigūnų gauja veikė nuo 2011 iki 2013 metų.

teismai.lt inf.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 231

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. sveikinimas    -  2019-07-12, 12:51

    po to, kai mentai 2009 metais šaudė guminėmis kulkomis į žmones ginančius savo teises, tai man vis iškyla klausimai:
    – kiek tų mentų buvo priversti emigruoti dėl valdžios veiksmų, kurią taip gynė?
    – kiek tų mentų dabar gyvena gerai?
    – ir t.t…
    Beja! Sveikinu mentylas su jų padarytų veiksmų, tai yra – pasjaudė patys sau į veidą – dešimtmečiu!!!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....