infa.lt

Japonija atnaujina komercinę banginių medžioklę

01 liepos
09:28 2019

foto: prensa-latina.cu

Japonija traukiasi iš Tarptautinės banginių medžioklės komisijos (International Whaling Commission, IWC) ir atnaujina komercinę banginių medžioklę savo teritoriniuose vandenyse ir savo ekonominėje zonoje, praneša euronews.

Šalies valdžia tvirtina, jog vietiniai žvejai medžios išimtinai tik tų rūšių banginius, kurių populiacijai išnykimas negresia.

Apie pasitraukimą iš Tarptautinės banginių medžioklės komisijos japonų vyriausybė paskelbė praėjusių metų gruodį, už ką buvo kritikuojama eilės šalių.

Tuo metu Londone, prie Japonijos ambasados virš 50 žmonių protestavo prieš Japonijos planuojama banginių medžioklės atnaujinimą. Protesto akcijos dalyviai nešė plakatus ir skandavo šūkius raginančius išsaugoti šiuos jūrų žinduolius.

80-aisiais praėjusio šimtmečio metais atitinkamai tarptautiniam moratoriumui, Japonija buvo nutraukusi komercinę banginių medžioklę, tačiau vėliau ji iš dalies atnaujino šią veiklą, motyvuodama sprendimą būtinybe tirti migraciją, racioną ir kitokius faktorius, susijusius su šiais jūrų žinduoliais.

Sumedžiotų gyvūnų mėsa, tačiau, parduodama japonų restoranuose ir prekybos centruose, kas suteikia pagrindiniams banginių medžioklės priešininkams pretekstą abejoti moksliniu šios veiklos pobūdžiu. Tačiau, pastaruoju metu banginių mėsos vartojimas staigiai smuko, nežiūrint į tai, kad tai dalis japonų kultūros ir kasdienybės nuo neatmenamų laikų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 280

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....