infa.lt

Pasiruoškime darbo pokalbiui kartu: 5 ekspertų patarimai

30 gegužės
16:22 2019

Darbo pokalbis

Darbo rinka šiais laikais — labai dinamiška. Atrodo, kad darbų pasirinkimas itin platus, tačiau pradėjus ieškoti darbo vietos daugelis susiduria su rimtais iššūkiais, kadangi neužtenka tik darbo stažo, reikalinga kur kas platesnė patirtis, noras tobulėti ir siekti vis daugiau. Jeigu aktyviai vaikštote po darbo pokalbius, tačiau jie nėra vaisingi – tokiu atveju reikia pagalvoti, kokios kliūtys Jums trukdo pagaliau rasti svajonių darbą.

Personalo atranka dažniausiai pamini kelis pagrindinius niuansus, kurie sutrukdo darbo patirties turintiems pretendentams pakliūti į antrą turą arba įsidarbinti iškart po pokalbio. Ekspertai dalinasi pagrindiniais niuansais apie kuriuos dažnai nepagalvoja darbo ieškantys žmonės.

  1. Į darbo pokalbį svarbu ne tik nevėluoti, tačiau blogai net ir ateiti per anksti. Tai parodo, kad žmogus visiškai nemoka planuoti savo laiko. Jeigu labai jaudinatės ir darbo pokalbio vietą pasiekėte labai anksti – geriausia palaukti kažkur toliau nuo biuro. Ateikite likus 10 minučių iki pokalbio. Tai optimalus laiko tarpas laukimui.
  2. Būtinai pasiruoškite galimiems atsakymams. Nors šiuolaikinės įmonės kur kas lankstesnės ir tuo pačiu kelia daugiau galvosūkių, tačiau metai iš metų darbo pokalbių metu dažniausiai dominuoja tie patys klausimai. Juos galima rasti įvairiuose forumuose, tad naudinga dar prieš einant į pokalbį sau atsakyti – kokios stipriausios Jūsų savybės ir kur save matote po 5 metų.
  3. Nemeluokite ir neironizuokite. Net jeigu esate puikus ironijos ekspertas ir Jūsų juokeliai dažniausiai priverčia visus juoktis, tačiau darbo pokalbis nėra tam tinkama vieta. Lygiai taip nereikia kurti nebūtų istorijų apie save, kadangi jas patikrinti šiais laikais nėra sunku.
  4. Einant į darbo pokalbį visada labai naudinga turėti rekomendacijas, kadangi jos padės darbdaviui kur kas labiau Jumis pasitikėti. Gaila, kad šiais laikais ne visi darbdaviai palieka rekomendacijas, tačiau jeigu galite tokią gauti – būtinai su savimi atsineškite ir kukliai pateikite pokalbio metu.
  5. Jeigu norite puikiai pasirodyti – tokiu atveju dar prieš eidamas į darbo pokalbį kuo labiau pasidomėkite pačia įmone. Žinokite jos misiją, vizijas, taip pat, kuo dagiau apie darbo poziciją į kurią pretenduojate. Tokiu atveju parodysite, kad tikrai norite čia dirbti, o ne atsitiktinai pasirinkote įmonę ir darbo poziciją.

Nebijokite pokalbio su personalo atranka, jie taip pat suinteresuoti dirbti su Jumis. Taigi, ne tik jums jų reikia, tačiau ir jiems reikia Jūsų. Išnaudokite tai!

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 82

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Už įsitikinus žmonės buvo atleisti iš darbo!!!! guglas tapo totalitariniu įrankiu. Nuo kada žmonėms draudžiama...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....