infa.lt

TS-LKD praranda palaikymą, Lietuvoje populiarėja rinkimų komitetai

04 kovo
17:14 2019

Konservatoriai prieš Astravą

Nors visuomenės nuomonės tyrimo organizacijos nuolat teigė, jog apklausų duomenys liudija pirmaujant TS-LKD partiją, – rinkimai parodė, jog taip tikrai nėra.

Merų rinkimai tą pademonstravo ryškiausiai – partija, kuri nuo pat savo įkūrimo pradžios niekada nebuvo iškritusi iš rinkimų karuselė ir visada turėjo didelę įtaką valstybėje, merų rinkimuose laimėjo tik tris vietas, o ir tas – Pasvalio ir Šakių rajonuose bei Palangoje. Iš visų didžiųjų Lietuvos miestų TS-LKD atstovai buvo eliminuoti. Rasa Juknevičientė, nepailstanti partijos karžygė, ir ta skundėsi „vagimis valstybėje“, nors pripažino, kad vagimis žmonės laiko visus politikus.

Visi vagys

Anksčiau buvusioje TS-LKD tvirtovėje, Kaune, įsitvirtino naujas šeimininkas su sava komanda – dabartinis Kauno meras V. Matijošaitis, palikęs TS-LKD tik 8 vietas iš 41 galimos. Galima drąsiai teigti, jog žmonės blaiviai įvertino ankstesnio TS-LKD valdymo Kaune pasekmes.

Prisimenant neseniai dėstomas LVŽS lyderio Ramūno Karbauskio pagyras apie tai, kad valstiečiai visur užims pirmąsias vietas, galima tik nusišypsoti iš tokio optimizmo – valstiečiai pirmajame ture iškovojo tik dvi merų pozicijas – Šiaulių rajono ir Biržų rajono, kas turėtų priversti optimizmu trykštantį R. Karbauskį susimąstyti, kurioje vietoje jo apskaičiavimuose įsivėlė klaida. O jei dar ne viena?

Socialdemokratai pirmajame ture galėtų lyg ir džiaugtis pirmojo turo merų vietų skaičiumi (gavo 5), tačiau tai smulkios rinkimų apygardos: Birštonas, Neringa, Kauno rajonas, Akmenės rajonas ir Jonavos rajonas. Nė vieno didesnio miesto. Tačiau Birštoną valdo pilnai – 9 iš 15 Tarybos narių. Jonavos rajone taip pat – 13 iš 25 mandatų. Kauną rajoną kontroliuos 16 iš 27 mandatus gavusių socialdemokratų. Neringą– 10 iš 15 mandatų.

Liberalų sąjūdis po visų skandalų sugebėjo iškovoti 2 merų vietas – Rietavo ir Joniškio rajono. Panašu, kad komentuoti čia nelabai yra ką. Korupcijos skandalą išgyventi pavyko tik spėjusiems pasitraukti iš skęstančio laivo Remigijaus Šimašiaus sutelktiems į rinkimų komitetą „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės“ liberalams ir Artūro Zuoko „Lietuvos laisvės sąjungos“ liberalams, kurių lyderiai susigrums antrajame ture už Vilniaus mero vietą.

Tradiciškai Šalčininkų ir Vilniaus rajonams vadovaus „Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija „Krikščioniškų šeimų sąjunga“

Negalutiniais VRK duomenimis, visuomeniniai rinkimų komitetai pelnė 26,76 proc. rinkėjų balsų, antrojoje vietoje atsidūrusi TS-LKD – 16,05 proc., LSDP – 13,24 proc., LVŽS -11,16 proc. balsų.

Rinkimų komitetai (pagal pirminius duomenis) valdys Druskininkus, Kauną, Šiaulius. Širvintų rajoną ir, galbūt, Vilnių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 376

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. gerulis    -  2019-03-06, 03:58

    Kaip jau įsitikinome „tatininkai” tik savo versliuką skatina Valstybės Iždo lėšomis bei rėkdami rusas muša ;)))

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...