infa.lt

Rusijoje norima įteisinti mokamą registraciją mobiliuose tinkluose

28 sausio
19:34 2019
paveikslėlis

gadgetsnow.com

Rezonansinės kultūros ministro V. Medinskio prognozės veržliai įgyvendinamos: Rusijos Federacijos Taryboje siūloma registraciją internete daryti ne tik pagal paso duomenis, bet dar ir mokamą. Be to kalba eina apie visus prijungtus įrenginius – nuo mobiliųjų telefonų iki komunalinių paslaugų skaitliukų.

Įstatymo projektas tik ruošiamas pateikti Valstybės Dūmoje, tačiau detalės apie jį jau pasklido. Mokamą registraciją siūlo įteisinti senatorė Liudmila Bokova. Anksčiau ji kartu su kolegomis pateikė kitą „izoliacinį projektą“ – apie autonominio Rusijos interneto sukūrimą įvykus atsijungimui nuo globalaus tinklo.

Bokova rengiasi įpareigoti gamintojus ir importuotojus registruoti mobilius įrenginius pagal IMEI numerį. O Rusijos piliečiams teks savarankiškai registruoti nusipirktus užsienyje įrenginius valstybinių paslaugų tinklapyje. Senatorė sako, jog registracija bus mokama, jos kaina „neviršys 100 rublių“ (1,3 eur).

Jeigu įstatymo projektas bus priimtas toks, koks yra šiuo metu, privaloma įrenginių registracija laukia rusų nuo 2020 metų vasario 1 dienos.

Po to mobilaus tinklo operatoriai bus įpareigoti blokuoti įrenginius pagal IMEI identifikacinį numerį, kurie neturės leidimo dirbti tinkle. Prieš blokavimą neregistruoto įrenginio naudotojas gaus keletą įspėjimų. O seniems įrenginiams bus pritaikytas pereinamasis laikotarpis – gali būti iki keleto metų.

Prie viso to Bokova neatmeta, jog registruoti teks visą prijungtų įtaisų spektrą: ne tik naudojamus bendravimui telefonus, bet ir daviklius, pavyzdžiui, šiuolaikiniuose vandens, elektros energijos skaitikliuose, išmaniuose įrenginiuose.

Visi IMEI kodai, kaip numato įstatymo projektas, bus saugomi ryšių ir valdymo sistemų Mokslo tyrimo instituto duomenų bazėje. Turint omenyje registraciją valstybės paslaugų tinklapyje – Rusijos piliečių anonimiškumui internete ateina pabaiga.

Vienintelė aiškiai apibrėžta išimtis – telefonai, veikiantys Rusijoje tarptautinio ryšio (roaming) režimu, tai yra su užsienio SIM kortelėmis.

Projekto autoriai tvirtina, jog įstatymas išspręs mobilių įrenginių vagysčių problemą, o taip pat padės identifikuoti teroristų naudojamus įrenginius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 132

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...