infa.lt

Seimo Užsienio reikalų komitetas palaikė A. Kubiliaus kandidatūrą į ET generalinio sekretoriaus postą

18 sausio
19:51 2019
Andrius Kubilius

© infa.lt nuotr.

Šiandien Seimo Užsienio reikalų komiteto posėdyje Seimo narys Andrius Kubilius, Lietuvos iškeltas kandidatas į Europos Tarybos generalinio sekretoriaus pareigas, pristatė savo rinkimų programos pagrindinius prioritetus ir artimiausius planuojamus veiksmus, siekiant kuo platesnės Europos Tarybos narių paramos Lietuvos kandidatūrai.

„Prasideda naujas ir intensyvus laikotarpis, kurį ketinu išnaudoti telkiant paramą svarbiausiems savo programos punktams – Europos Tarybos reformų tęstinumui, organizacijos matomumo ir jos autoriteto stiprinimui, taip pat tolimesniam Europos Tarybos funkcijų konsolidavimui demokratijos stiprinimo ir apsaugos srityje“, – pažymėjo A. Kubilius.

Užsienio reikalų komiteto nariai patvirtino, kad aktyvus dalyvavimas organizacijų parlamentinio matmens veikloje, siekiant efektyvaus ir plataus Lietuvos interesų atstovavimo ir kuo didesnio Lietuvos atstovų jose skaičiaus, yra viena iš svarbiausių tarptautinės parlamentinės veiklos krypčių.

Komiteto nariai pabrėžė, kad išnaudojant galimybę Lietuvos atstovams kandidatuoti į aukščiausias tarptautinių organizacijų pozicijas, stiprinamas Lietuvos autoritetas, jos balsas tarptautinėje bendruomenėje geriau girdimas ir išklausomas.

Atsižvelgiant į tai, komitetas bendru sutarimu išsakė tvirtą palaikymą A. Kubiliaus kandidatavimui Europos Taryboje ir sutarė aktyviai prisidėti prie paramos Lietuvos kandidatui užtikrinimo.

Seimo Užsienio reikalų komitete daugumą sudaro konservatoriai:

Egidijus Vareikis. – konservatorius
Mantas Adomėnas – konservatorius
Audronius Ažubalis – konservatorius
Žygimantas Pavilionis – konservatorius
Emanuelis Zingeris – konservatorius
Juozas Bernatonis, – socialdemokratas
Linas Linkevičius – socialdemokratas, LR užsienio reikalų ministras
Aušrinbė Armonaitė – liberalė
Mindaugas Puidokas – LVŽS

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 154

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. vladas    -  2019-01-18, 20:18

    TAI TIK MANO ASMENINIS MANYMAS, KURIS VISIŠKAI GALI NEATITIKTI KITO ŽMOGAUS TOKIO KAIP AŠ MANYMUI….. MANAU JOG TUO KONSERVATORIAI PRISIPAŽYSTA, KAD PO JŲ UŽPAKALIAIS VIRPA KĖDĖS, TAIP PAT MANAU,KAD VISIŠKAI NESITIKI, KAD ŠIMONYTĖ AR NAUSĖDA GALI NETAPTI JŲ PROTEKTORATAIS IR GYNĖJAIS,TAD VIENINTELĖ LIKUSI UŽUOVĖJA YRA ET GENERALINIO SEKRETORIAUS POSTAS JUK TUO PAČIU TUO BUS PRIDENGTAS IR TAM TIKRAS JŲ KLANO ATSTOVAS.., NEMANYČIAU,JOG ET YRA TOKIA AKLA ĮVYKIAMS LIETUVOJE IR KAS TOKIŲ ĮVYKIŲ ĮNICIATORIUS.., O GAL EUROPOS SAJUNGAI REIKALINGI TOKIE ASMENYS,KURIE YRA IPRATĘ EKSPERIMENTUOTI KITŲ GYVYBIŲ SĄSKAITA

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Vydas Lietuvis    -  2019-01-18, 20:36

    Ar dar tas mažai žalos pridaręs Lietuvai ir dar mažai prisikrovęs turtų? Teisti tokį reikia už Lietuvos naikinimą, o ne į Europos Tarybą!

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Anonimas    -  2019-01-18, 22:25

    Vietoj to, kad už pridarytas nesąmones sėdėtų kaliūzėje – apdovanojamas biurokrato postu ES. Va čia tai tikra politika pagal konservatorius, o jei kas tam nepritaria, tai jis neabejotinai „dirba Rusijai”.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....