infa.lt

Katalonija: „Tauta įsako – vyriausybė paklūsta“

03 spalio
10:57 2018

Reuters

Susidūrimai su policija, bandymai užimti Katalonijos parlamento pastatą, Ispanijos vėliavos sudeginimas – taip praėjo protesto akcija Barselonos centre, į kurią susirinko Katalonijos nepriklausomybės šalininkai. Manifestacija buvo skirta paminėti pirmosioms referendumo dėl regiono pasitraukimo iš Ispanijos sudėties metinėms. Kaip rašo Vanguardia, renginyje dalyvavo apie 180 tūkstančių žmonių, praneša euronews.com portalas.

REUTERS

„Tauta įsako – vyriausybė paklūsta“ – tokie lozungai skambėjo demonstracijoje. Su šiuo šūkiu demonstrantai kreipėsi į Katalonijos valdžią, reikalaudami, kad vietos vyriausybė paskelbtų regiono nepriklausomybę, kadangi būtent už šį variantą balsavo dauguma autonomijos gyventojų lygiai prieš metus.

REUTERS

Tada Madridas atsisakė pripažinti referendumo rezultatus, pareiškęs, jog pats Katalonijos referendumas prieštaravo Ispanijos konstitucijai. Nesutarimai tarp centrinės ir regiono valdžios sustiprėjo po to, kai Katalonijos vadovas pasakė, jog vienašale tvarka skelbs regiono nepriklausomybę, nors nuo žodžių prie darbų Carles Puigdemont taip ir nepriėjo.

REUTERS

„Mūsų tikslas buvo nepriklausomybė. Jeigu mums nepavyks jos pasiekti artimiausiu metu, tai reikia tęsti kovą. Bet kuriuo atveju būtina pravesti privalomąjį referendumą, į kurio rezultatus būtų žvelgiama su pagarba“, – sakė. vienas iš demonstrantų.

Taip pat akcijos dalyviai reikalavo išlaisvinti politinius kalinius. Būtent taip manifestantai vadina buvusius autonomijos lyderius, kuriuos po referendumo, vykusio prieš metus, tuometinė Ispanijos valdžia įvairiais pretekstais įkalino.

rusų k.:

ispanų k.:

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 248

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Ispanija    -  2018-10-03, 23:53

    Referendumus reikia gerbti. Tauta nusprendė.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. anonimas    -  2018-10-06, 17:04

    Šiuo klausimu ispanai pasisiukslino juodai.
    Didelė gėda ispanams.
    Mano akyse katalonija yra laisva šalis ir atskira nuo ispanijos, nuo įvykusio referendumo rezultatų paskelbimo, kur tauta nusprendė būti laisvi.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....