infa.lt

Būsima konservatorių kandidatė į LR Prezidento postą I. Šimonytė: „Turiu kitokios politikos viltį”

24 rugsėjo
13:20 2018

Ingrida Šimonytė

Šiandien Seimo narė Ingrida Šimonytė patvirtino apsisprendimą dalyvauti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atviruose pirminiuose rinkimuose, kurių metu partija apsispręs dėl paramos kandidatui į Prezidentus ir, jei jos kandidatūra sulauktų didžiausio pasitikėjimo – Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose.

„Apie šias pareigas niekada nei svajojau, nei ketinau siekti. Greičiau – atvirkščiai. Vis dėlto šiandien esu pasirengusi imtis tos didžiulės atsakomybės, jeigu žmonių valia taip lems. Kas pakeitė ankstesnę nuostatą?

Pirma ir absoliučiai svarbiausia, savo pačios nuostabai patyriau, kiek daug žmonių – turiu galvoje tiek TS-LKD bendruomenę, tiek su partija nesusijusius bendraminčius – su mano asmeniu sieja kitokios – galbūt pagarbesnės, sąžiningesnės, nuoširdesnės – politikos viltis.

Negerbti tokio pasitikėjimo būtų puikybė. Todėl tegul į klausimą, ar išties galiu šį lūkestį išpildyti, padeda atsakyti rinkėjai. Šiame etape – tie, kurie dalyvaus partijos pirminiuose rinkimuose, o vėliau galbūt ir kiti – jeigu tikės, kad bendras kitokios politikos, kitokių santykių visuomenėje, kitokio gyvenimo viltis galime sutelkti, sustiprinti ir įgyvendinti kartu“, – pabrėžia I. Šimonytė.

Pasak I. Šimonytės, jai kelia nerimą įvykiai ir tendencijos, kurios ima įsitvirtinti Lietuvoje.

„Draudimai, ciniški galios žaidimai, įsigalinti daugumos diktatūra mažumai – tai atstumia laisvus žmones, atgraso nuo domėjimosi ir dalyvavimo kuriant mūsų visų bendrabūvį, t. y. valstybės politiką. Galbūt kažkas būtent to ir siekia, tačiau aš demokratiją suprantu kitaip, todėl norėčiau Lietuvoje matyti visiškai priešingus procesus ir „vidinė emigracija“ – bėgimas nuo skaudinančių dalykų į savo kasdienius darbus – nėra man jauki būsena“, – teigia I. Šimonytė.

Kaip teigė Ingrida Šimonytė, nors joks Prezidentas savo dekretais negali pakeisti nei parlamentinės daugumos, nei jos suformuotos Vyriausybės, ar negali pats sau vienas sukurti šalies ir kiekvienos jos šeimos gerovės, tačiau Prezidentas gali ir privalo būti Konstitucijos garantas.

„Mano supratimu, tai reiškia: principingai ginti demokratiją, žmogaus teises, žodžio laisvę, nuosavybės neliečiamumą, teismų nepriklausomumą. Užtikrinti, kad būtų ginamas silpnesnis ir neliktų tų, kurie jaučiasi pamiršti. Ginti nuostatą, kad demokratija nėra daugumos diktatūra mažumai. Tikiu, kad kitokia politika gali prasidėti nuo grįžimo prie Konstitucijos ginamų esminių vertybių, kurios šiandien vis dažniau paminamos“, –  teigia I. Šimonytė.

Ingrida Šimonytė pabrėžia, kad kitokios politikos viltis sieja su vis dar tvirtu tikėjimu, kad savo šalyje galime susitarti.

„Susitarti, kokios būtent valstybės norime: kokio švietimo, kokio mokslo, kokios sveikatos ir socialinės apsaugos. Ir čia pat sutarti – sukirsti rankomis bei pasirašyti – kad sutinkame patys savo sutartąjį vaizdinį tinkamai ir sąžiningai finansuoti, užuot nuolat vaikiusis kuo mažesnių mokesčių ir kuo dosnesnių įsipareigojimų chimerą.

Tai būtų naujasis Lietuvos Kontraktas, naujas Lietuvos Sutarimas, kurį pakaktų pradėti vos keliose srityse, turint didesnių ambicijų ateičiai. Susitarimas dėl krašto gynybos jau yra ta pirmoji kregždė. Tai ir patvirtinimas, kad susikalbėti vis dar galime. Bet vien jo nepakanka. Turime susigrąžinti tikėjimą, kad galime pasiekti susitarimą dėl Valstybės ir mūsų visų ateities“, – kviečia I. Šimonytė.

Ingridos Šimonytės teigimu, Prezidentas nėra visagalis ir nėra stebukladarys, tačiau savo intelektinėmis ir savo kūrybinėmis galiomis stipri tauta gali būti visagalė. Tai reiškia, kad galime vėl iš naujo atrasti, kaip šias galias įdarbinti tolesnei Valstybės kūrybai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 282

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Ryšard    -  2018-09-24, 21:28

    kalbant bitininkų kalba – traninė motinėlė. kaip ir Grybauskaitė.,

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Rasa    -  2018-09-26, 20:28

    Aferiste i belange iki gyvos galvos uz praskolinta Lietuva.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...