infa.lt

V. Bakas, NSGK komiteto pirmininkas, teigia, jog atlyginimo didinimu sieks didinti karių motyvaciją [ginti Tėvynę?]

27 birželio
15:35 2018
Vytautas Bakas

FB nuotrauka

Trečiadienį, nenumatyto Seimo pavasario sesijos posėdžio metu, skubos tvarka buvo pritarta Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo pakeitimo ir papildymo projektui.

Pakeitimai palies karių apmokėjimo tvarką – dar konkrečiau apibrėžta, kokiais atvejais kariai prie atlyginimo gali gauti pareiginį priedą ar premiją. Be to, pakeitimai kariams garantuos didesnes socialines garantijas.

Bene esminis projekto tikslas – karių atlyginimo vidurkio didinimas iki 2020-ųjų. Numatoma, kad atlyginimų augimas gali siekti apie 30 proc.

Atlyginimų augimas numatytas atsižvelgiant į tai, kad Seimas yra patvirtinęs planuojamą Lietuvos kariuomenės principinę struktūrą ir krašto apsaugos sistemoje tarnaujančių karių ribinį skaičių 2021 metais. Tam, kad būtų pasiektas Seimo nustatytas minimalus profesinės karo tarnybos karių skaičius – 14 tūkst. karių. Per kiekvienus ateinančius metus kasmet į Lietuvos kariuomenę turi būti priimta per 1 tūkst. profesinės karo tarnybos karių.

Dėl šios priežasties karių tarnybiniai atlyginimai 2018 ir 2019 metais augs po 10, o 2020-aisias – 5 proc.

Pasak Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Vytauto Bako, pakeitimais siekiama didinti karių motyvaciją. „Mes turime skirti didelį dėmesį karių motyvacijai, atsižvelgti į bendruomenės poreikius. Svarstydami pakeitimus, bendravome su kariuomenės atstovais, kariais veteranais, sužeistais kariais. Svarbiausias mūsų siekis – padaryti, kad kario profesija būtų patraukli ir prestižinė. Tokiu atveju ateityje jaunuoliai patys norės eiti į kariuomenę“, – kalbėjo komiteto pirmininkas.

Vytautas Bakas taip pat pabrėžė, kad tai tik vienas pirmųjų žingsnių, ir ateityje galima laukti daugiau pakeitimų, kurie užtikrins kariams dar didesnes socialines garantijas.

„Tai yra tik vienas iš pirmųjų žingsnių. Esame davę pavedimą atlikti karių motyvacijos tyrimą. Visiškai išsiaiškinę poreikius ir trūkumus, sieksime situaciją pakeisti“, – teigė politikas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 95

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Jonas    -  2018-06-28, 11:57

    Taip ir liksime nuogi ir basi, bet su šautuvu… Stoit statula ruką podniata, a vmiesto ch…a torčit granata!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....