infa.lt

Alijevas atidarė „Pietinį dujų koridorių“ į Europą apeinant Rusiją

30 gegužės
08:30 2018

Baku

Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas oficialiai atidarė „Pietinį dujų koridorių“, kuriuo dujos iš Kaspijos bus transportuojamos į Europą apeinant Rusiją, siekiant sumažinti Vakarų energetinę priklausomybę nuo Maskvos, praneša Hürriyet. Atidarymo ceremonijoje Alijevas teigiamai įvertino JAV, Britanijos ir ES palaikymą projekto realizacijai, o taip pat pažymėjo „stiprų regioninį bendradarbiavimą“ tarp Azerbaidžano, Turkijos ir Gruzijos, papildė leidinys.

„Šio projekto pagalba mes sukuriame naują Europos energetinį žemėlapį“, – pareiškė atidarymo ceremonijos metu Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas. „Pietinis dujų koridorius“ tieks dujas iš Kaspijos jūros į Europą apeinant Rusiją, kadangi vakarai siekia sumažinti savo priklausomybę nuo jos, pažymi leidinys.

Projektas, įvertintas 40 mlrd dolerių yra sudarytas iš trijų vamzdynų, kurie tieks dujas iš radimvietės „Šach Deniz-2“ per Azerbaidžaną, Gruziją, Turkiją, Graikiją, Albaniją ir Adrijos jūrą į pietinę Italiją. Planuojama, jog iki 2020 metų „Pietinis dujų koridorius“ tieks į Europą apie 10 mlrd kubinių metrų dujų į metus. Dar 6 mlrd kubinių metrų bus transportuojami į Turkiją.

Pietų-Kaukazo dujotiekis iš Azerbaidžano tieks dujas į Turkiją, kur jis aprūpins Transadrijos dujotiekį (TANAP). „TANAP – tai istorinis projektas, ir mūsų bendradarbiavimas suvaidino didelį vaidmenį šį projektą realizuojant“, – pareiškė Turkijos prezidentas Redžepas Erdoganas (Recep Tayyip Erdoğan) savo laiške „Pietinio dujų koridoriaus“ atidarymo proga.

Pranešama, jog TANAP bus paleistas birželio 12 dalyvaujant Erdoganui ir Alijevui. Jau iš Turkijos Transadrijos dujotiekis tieks dujas į Italiją.

„Šis projektas atsižvelgia į visų interesus: dujų tiekėjų, tranzito šalių ir vartotojų“, reziumavo Azerbaidžano prezidentas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 89

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....