infa.lt

204o metais žmonių civilizacijos laukia katastrofa

03 liepos
01:05 2015

news.com.au

Turint omenyje, kad apie 2050-uosius metus žmonių skaičius Žemėje gali pasiekti 9 milijardus, planetos gyventojų paklausą mėsos produkcijai ir vandeniui bus tiek sunku patenkinti, jog kaip rūšis žmonija atsidurs kolapso būsenoje. Prasidės pilietiniai karai, nesulaikomas terorizmas, kurie kartu su gamtinėmis katastrofomis atves prie totalios mums pažįstamo pasaulio griūties.

paveikslėlis

Šią savaitę seniausioji Britanijos draudimo kompanija „Lloyds“ paskelbė ataskaitą, kaip analizės rezultatą gautą stabilaus vystymosi Instituto prie Engle Ruskin universiteto, palaikant JAV ir Britanijos vyriausybėms. Ataskaitoje tvirtinama, jog pasaulį užgrius serija katastrofiškų įvykių , iššauktų klimato pasikeitimų, vandens ir maisto deficito, energijos trūkumo ir politinio nestabilumo bendrai paėmus.

Ataskaita rašyta draudiminei bendruomenei, buvo publikuota siekiant įvertinti rizikas , susijusias su globaliu maisto trūkumu, kuris „laikomas pilnai tikėtinu einamųjų įvykių analizės pagrindu“, o taip pat „staiga išaugusio nestabilumo pasaulyje“ dėka.

Teorija daug dėmesio skiria pasaulio žemės ūkio modeliui ir „augančiam spaudimui“ sudarančiam sunkumus patenkinti žmonijos populiacijos poreikius. Žmonijos populiacijos, kurios skaičius, anot paskaičiavimų, artėjant link 2050-ųjų pasieks 9 milijardus žmonių.

„Globali paklausa maisto produktams auga ryšium su beprecedentiniu Žemės gyventojų skaičiaus augimu. Kad patenkinti tą paklausą, pagal MŽŪO (JT, Maisto žemės ūkio organizacija) duomenis iki 205-ųjų reikėtų daugiau nei dvigubai padidinti žemės ūkio produkcijos gamybą. Tačiau mūsų pastovus siekis patenkinti maisto paklausą „staigiai padidins visos sistemos pažeidžiamumą“.

Ataskaitoje taip pat prognozuojama „ekstremalių gamtinių reiškinių dažnumo ir intensyvumo“ augimas, įskaitant potvynius, visaapimančius gaisrus, o taip pat žemės ūkio kenkėjų ir ligų plitimą, kas prives prie staigaus žemės ūkio produkcijos gamybos apimčių sumažėjimo.

Problemą gilins didėjantis vandens trūkumas, kuris taps tiek sudėtinga (problema), jog du trečdaliai Žemės gyventojų jau 2025-aisiais gyvens „vandens streso“ sąlygomis.

„Maisto kainų ir politinio nestabilumo augimas prives prie maisto trūkumo efekto stiprėjimo ir taps visos virtinės ekonominių, politinių, socialinių sukrėtimų planetoje priežastimi“

„Baisi sausra pažeis Rytų ir Pietryčių Australiją, o taip pat Azijos pietryčius. Australijos kviečių gamyba dėl sausros susitrauks dvigubai, kas jau yra buvę 2002-aisais, kai karštis sutapo su vasarinių musoninių kritulių sumažėjimu 21%“.

„Australijos rytinės ir pietryčių valstijos jau susidūrė su staigiu vidutinio kritulių kiekio sumažėjimu, ir beje, panašūs reiškiniai stebimi daugumoje šalių kviečių-augintojų. Sausros pasekmės plinta iš žemės ūkio produkcijos gamybos regionų į miestų teritorijas ir visumoje atsiliepia Australijos ekonomikai“.

Specialistai prognozuoja, jog kviečiai, kukurūzai ir sojos pupelės pabrangs keturis kartus lyginant su 2000-aisiais metais, o ryžių kainos išaugs penkis kartus. Čia prasideda grandininė reakcija: „Žymios negatyvios humanitarinės pasekmės ir stambūs finansiniai nuostoliai visame pasaulyje“ iššauks politinių neramumų, terorizmo ir karinių konfliktų bangą“.

Grūdų kainų augimas sukels sunkumus atskirose šalyse ir alkanus maištus miestų vietovėse visuose Artimuosiuose Rytuose, Šiaurės Afrikoje ir Lotynų Amerikoje.

Apokaliptinis scenarijus tęsiasi ir plinta.

Kariuomenės panaudojimo Kenijoje pasekoje, organizuojant produktų paskirstymą, šalies teritorijoje įvyksta keletas teraktų. Po jų seka kelionių draudimas. Tuo pat metu įvyksta keletas sprogdinimų autobusuose ir muziejuose Nairobyje.

Valstybės perversmas Pietų Sudane. Nigerijoje stebimas produktų trūkumas, iššauktas vyriausybės priemonių, siekiant kontroliuoti produktų paskirstymą šalies šiaurėje. Radikali islamo grupuotė „Boko Haram” pradeda stambius karinius veiksmus. Sostinė paskęsta nesibaigiančiuose kariniuose susidūrimuose, o svarbiausi šalies uostai atsiduria maištininkų rankose. Prasideda masiniai plėšimai ir marodieriavimas. Prievarta persimeta į Kamerūno teritoriją.

Afrikiečių kariuomenė išskleista Nigerijoje, tačiau jai nepasiseka sustabdyti šalies veržimosi į pilietinio karo chaosą.

Įtampa tarp Pakistano ir Indijos auga, kadangi Pakistano medija ir nacionalistiškai nusiteikę politikai kaltina Indiją krizės aštrinimu ir toliau augančia maisto produktų infliacija Pakistane. Atsakomybę už bombos sprogimą indiškosios premjer-lygos kriketo rungtynių metu prisiima teroristinė grupė „Lashkar-e-Taiba”, apskelbusi tai kerštu už Indijos agresiją prieš pakistaniečių liaudį. Visos sekančios lygos rungtynės nutraukiamos saugumo sumetimais.

Turint omenyje, kad Žemės gyventojų skaičius išaugo šešiais milijardais žmonių viso tik per 200 metų, badas planetoje su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis yra pilnai reali perspektyva.

Anot resurso „Insurge Intelligence“ pranešimo, pirmojo publikavusio informaciją apie šį mokslinį modelį, stabilaus vystymosi Instituto prie prie Engle Ruskin universiteto direktorius, daktaras Aled Jones patvirtino, jog, jei įvyks giluminiai pakitimai globalioje žemės ūkio sistemoje, mūsų be abejo laukia aprašytoji totali katastrofa.

Jones ir jo kolegų nuomone, būtina kruopščiai pasiruošti būsimiems išbandymams ir radikalioms permainoms. Panašu, jog turime pretekstą rimtai susimąstyti.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 212

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...