infa.lt

Nacijų sandrauga vietoje Europos Sąjungos

22 balandžio
10:30 2018

Karališkoji šeima - Imperijos valdovai

Nacijų sandrauga apjungia 53 valstybes šešiuose kontinentuose. Tai šalys, kurios buvo glaudžiai susijusios su Jungtine Karalyste, – pagrinde buvusios kolonijos, kurios bevelijo išsaugoti ypatingus ryšius su Londonu, rašo euronews.

Asociacijos istorija skaičiuojama nuo Vestminsterio statuso 1931 m. kuris užtvirtino dominijų padėtį Imperijos sudėtyje ir jų tarpusavio santykius su metropolija. Indijai pasiskelbus nepriklausoma respublika, 1947 metais organizaciją teko reformuoti.

Ji įgavo šiuolaikinį pavadinimą „Nacijų sandrauga“ ir pirmiausia susikoncentravo į socialinių-ekonominių problemų sprendimus. Narystė organizacijoje savanoriška, ji valstybėms uždeda atitinkamus įsipareigojimus, pavyzdžiui, pilietinių laisvių ir ir žmogaus teisių laikymosi klausimais.

Pirmuoju Nacijų sandraugos vadovu tapo karalius Jurgis VI, o po jo staigios mirties, Elžbieta II faktiškai paveldėjo šį postą. Formaliai Sandraugos vadovą renka sąjunginių valstybių vadovai, – jie gi gali pakeisti vadovavimo perėmimo tvarką.

Kaip pažymi Euronews korespondentas, Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos fone , Brexit šalininkai kalba , jog Sandrauga turi įgyti didelę reikšmę. „Jie tikisi naujų prekybos susitarimų ir to, jog pasikeitus įstatymams apie pasienio kontrolę, imigrantų srautą atvykstantį per ES, pakeis išeiviai iš Sandraugos šalių“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 145

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...