infa.lt

Bermuduose atšauktas anksčiau priimtas įstatymas dėl vienos lyties asmenų santuokų

10 vasario
01:01 2018

Bermusų salos

Bermudų salos tapo pirmąja teritorija, atšaukusia anksčiau priimtą įstatymą, legalizavusį vienos lyties asmenų santuokas, rašo BBC.

Praėjusį trečiadienį Džonas Rankinas, trijų Didžiosios Britanijos užjūrio teritorijų gubernatorius, pasirašė atitinkamą įstatymą, nežiūrint į Aukščiausiojo teismo sprendimą 2017 metais, leidusį vienos lyties asmenų santuokas.

Bermudų salų vidaus reikalų ministras Walton Brown, kurio Progresyvioji leiboristų partija (PLP) pasiūlė atšaukti įstatymą įteisinantį vienos lyties asmenų santuokas, trečiadienį pareiškė, jog džiaugiasi šiuo sprendimu.

„Šis įstatymas buvo priimtas siekiant pusiausvyros tarp dviejų visiškai skirtingas nuomones turinčių grupuočių Bermuduose, kad vėl būtų patvirtinta, jog santuoka turi būti sudaroma tarp vyro ir moters, ir tuo pat metu pripažįstant ir ginant vienos lyties sąjungas“, – cituoja Brauno žodžius britų laikraštis Guardian, vadinantis šį sprendimą „beprecedenčiu pilietinių laisvių suvaržymu“.

„Gilus nusivylimas”

Praėjusių metų gruodį Įstatymo Įstatymų Leidybos asamblėjos ir Bermudų salų Senatas didele balsų persvara nubalsavo už įstatymo dėl vienos lyties porų santuokų atšaukimą, po to, kai Bermuduose įvyko referendumas, kuriame dauguma pasisakė prieš vienos lyties asmenų santuokas.

Tačiau keletas jau užregistruotų santuokų periodu, kol įstatymas galiojo, bus laikomos legaliomis.

Homoseksualios poros gyvenančios Bermuduose galės užregistruoti savo aljansą kaip „bendrą namų ūkio partnerystę“.

Pasak Brauno, šios poros turės tokias pačias teises, kaip ir susituokusios heteroseksualios poros, tai yra, turės teisę priimti sprendimą partnerio sveikatos atžvilgiu, jeigu tas negalės to padaryti pats.

Tačiau naujasi sįstatymas, įsigaliojęs Bermuduose šią savaitę, buvo sukritikuotas tarptautinių žmogaus teisių organizacijų ir grupių, siekiančių, kad Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministras Borisas Džonsonas įsikištų į šios Britanijos savivaldos teritorijos reikalus sustabdant šio teisės akto galiojimą.

Teisių gynėjai tvirtino, jog naujasis įstatymas prieštarauja Bermudų konstitucijai, garantuojančiai laisvę nuo diskriminacijos.

Reuters agentūra cituoja 64 metų amžiaus Bernudų salų gyventoją Džo Gibbonsą, anksčiau užregistravusį savo vienos lyties santuoką: „Aš jaučiu gilų nusivylimą. Tai ne lygybė, o Britanijos vyriausybė akivaizdžiai pasakė (viso to atžvilgiu): „Tai ne jūsų reikalas“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 181

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Sigita    -  2018-02-11, 13:42

    Kad taip žemynams tokį suvokimą…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....