infa.lt

Pieno vaikams gamintoja „Lactalis“ atšaukia produkciją iš visų šalių dėl užkėtimo salmonelėmis atvejų

13 sausio
09:18 2018

Picot - Lactalis produkcija

Lactalis atšaukia visą savo produkciją pagamintą Kraono gamykloje. Pirmieji vaikų užsikrėtimo sausu pienu atvejai užfiksuoti Ispanijoje ir Graikijoje, rašo euronews.com

Prancūzijos pieno koncernas Lactalis atšaukia visas sauso pieno partijas pagamintas Kraono fabrike, nepriklausomai nuo išleidimo datos. Prie tokio susitarimo penktadienį ryte buvo prieita tarp ekonomikos ministro Bruno LeMaire ir koncerno generalinio direktoriaus Emmanuel Besnier.

Taip pat Lactalis vadovybė yra įpareigota paviešinti informaciją apie vaikams skirto pieno užkrėtimo salmonelėmis priežastis, kai tik tos bus nustatytos.

Spaudos konferencijoje Bersi ekonomikos ministras pabrėžė, jog Lactalis turi atšaukti visą pagamintą Craone produkciją, o ne tik pradedant nuo 2017-ųjų vasario – nustatyto gamybinės linijos užkrėtimo datos. Be to, atšaukta turi būti iš visų šalių ir realizacijos vietų, konkrečiai iš prekybos tinklų ir vaistinių.

Taip pat penktadienį vakare tapo žinoma, jog pirmieji patvirtinti kūdikių užkrėtimo salmonelėmis atvejai užsienyje nuo Lactalis produkcijos užregistruoti Ispanijoje ir Graikijoje. Pieno koncerno produkcija realizuojama 65 šalyse, tame tarpe ir 12-oje Europos Sąjungos šalių.

Sausio 9 dienos duomenimis, pas 37 prancūzų kūdikius, vartojusius sausą pieną Picot ir Milumel, buvo diagnozuota aštri žarnyno infekcija. 18 iš jų teko hospitalizuoti.

Potugalijos spauda rašo, jog prancūzų koncerno maisto produktų skirstymo tarnyba neseniai prisipažino, jog leido parduoti (komercializuoti) partijas, kurios turėjo būti atšauktos po to, kai įsigaliojo nurodymas valdžios išduotas gruodžio 21 dieną.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 95

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...