infa.lt

Pateka „Juodasis žvaigždynas“

01 gruodžio
01:17 2017

CasaPound Italia

„Ateina naujos kartos bet lieka senieji vadeivos, kurie nenori trauktis. Yra tie, kurie maskuojasi ir taikosi patekti į parlamentą ir tie, kuriems egzistuoja tik gatvė: mes turime būti ten, sako jie. (…) Gatvė, iš kurios reikia pašalinti migrantus, narkomanus, „nusikaltėlius“. Priežiūros gatvė palaikant tvarką, kur jie marširuoja prieš nuopolį, kad „padėtų žmonėms“, rašo italų laikraščio La Repubblica žurnalistas Paolo Berizzi.

Žurnalisto pasakojimu, dešiniau ultra dešiniųjų Italijoje – ko tik nėra. Tai verdanti magma, ir netgi Digos – bendrų tyrimų ir specialių policijos operacijų padalinys – ir valstybės aparatai, kurie tiria minėtą sritį, nelabai gali apibrėžti jos ribas. „Vienintelis neabejotinas faktas – yra tai, jog neofašistinės (ir neonacistinės) grupės seniai sugrįžo, jos taikosi aukščiau ir telkia palaikymą“, – rašoma straipsnyje.

Vedančiuoju ultradešiniųjų judėjimų 2,0 atstovu Italijoje yra CasaPound Italia, turinti 104 skyrius visame Apeninų pusiasalyje, informuoja žurnalistas. Jie buvo kultūros centru, o po to „trečiojo tūkstantmečio fašistai“ tapo partija. „O kadangi politika kainuoja, jie greitai išmoko suderinti aktyvistinę veiklą ir verslą. Pastaruosiuose rinkimuose į vietos valdymo organus partija patyrė netikėtą sėkmę ir dabar taikosi į parlamentinius rinkimus.

„Juodieji vėžliai“ (CasaPound simbolis) per šiuos metus „kanibalizavo“ savo konkurentą – „Naująją jėgą“. „Naujoji jėga” buvo įkurta dviejų „juodų“ teroristų ir yra pačia seniausia partija tos epochos, sekusios po Italų socialinio judėjimo (partijos, įkurtos Musolinio fašistinės partijos veteranų) veiklos nutraukimo, ji dalyvavo rinkimuose nuo 1999 ir nuo 2008 metų turi ofisus visose srityse, – praneša autorius.

Rinkimuose partija surenka niekingai mažai balsų, o ir naujų narių skaičius vietose džiaugsmo taip pat nekelia. Todėl „Naujoji jėga“, įkvėpta rumunų „Geležinės gvardijos“, vienu iš pačių kruviniausių antisemitinių Europos judėjimų, neseniai pakėlė kartelę:tą liudija „žygis į Romą“ (arba „patriotų žygis“) lapkričio 4 dieną, plakatas Italų socialinės respublikos stiliuje (marionetinė valstybė, sukurta 1943 rugsėjį, Vokietijos okupuotoje Italijos dalyje – red past) su baltąja moterimi, kurią prievartauja juodas kareivis. Mantra – „Italija- italams“.

Toliau rašoma, jog neofašistai nusimeta kailį. Jie nusitaiko į asociacijas, produktų rinkimą, pagalbą „vietos gyventojams“. Kiekviena grupė turi atšakas, NVO, kooperatyvus, kurie vykdo „humanitarinę“ veiklą.

Beveik visų neofašistinių Italijos judėjimų modeliu yra graikai iš „Auksinės aušros“ (Golden dawn), pasakoja žurnalistas. „Jie irgi dalino produktų rinkinius – dieną. O naktį geležiniais strypais mušdavo imigrantus. Po to jie pateko į parlamentą: 17 deputatų“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 168

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Rusine nera agenturos TASS,buvo sovetmečiu,...

@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...

zydai zudo ir rekia jie mus uzpuole jie teroristai, jie driežai! Vaikai ir moterys jiems...

Vizija - tai žvilgsnis į begalybę, tolimą ateitį, kai mūsų jau nebebus, bet kažkas tęs...

Bidenas tuoj atsikvošės, bet pakeisti nedaug ką galės. Nebent amerikiečiai sukurs "TikTok" kopiją, kas tik...

Tai dabar norit sakyt, kad Izraelis turi teisę išžudyt visą Gazą nekaltų žmonių ir vaikų,...

Hm

... tai čia gal tas kuris Izraelio civilius peiliuku "truputi" pjaustė, įkaitus ėmė?...