infa.lt

Džulianas Asandžas apie Rusijos vykdomą JAV „trolingą“

11 rugpjūčio
14:24 2017

paveikslėlis

WkiLeaks saito įkūrėjas Džulianas Asandžas (Julian Assange) pareiškė, jog nuolatinis Rusijos vykdomas Jungtinių Valstijų valdžios „trolingas“ yra sąmoningai vykdoma politika, ir žvalgomasis skrydis virš CŽV štabo būstinės Lenglyje pagal „Atviras dangus“ susitarimą, buvo šios politikos dalimi.

„Nuolatinis, Rusijos vykdomas JAV galios trolingas (pavyzdžiui skrydis virš Lenglio, vietoje Baltųjų smėlynų) – akivaizdu, sąmoninga politika. Panašus trolingas atsiranda ir daugelyje socialinių tinklų paskyrų, ir jos nuolatiniai bandymai parodyti, anglų kalba, jog ji stovi daugelio įvykių užkulisiuose, kurie erzina JAV isteblišmentą, parašė savo Twitter paskyroje Asandžas.

Taip pat jis pažymėjo skirtumą tarp pasišaipymų ir jėgos demonstracijos. Pasak Asandžo, „trolingas“ nutaikytas į tai, kad provokuotų reakcijas, o ne atgrasymą. „Vakarų šalių interesas, valstybės saugumo požiūriu, yra „grėsmės“ sąvokos plėtojimas, priešingai „trolingui“, kad galima būtų išaukštinti savo svarbą ir padidinti savo karinius biudžetus“, – pareiškė Asandžas.

Pavyzdžiui, jo nuomone, Vokietijos kanclerės Angelis Merkel stovykla prieš rinkimus suinteresuota nuomonių apie RF grėsmės populiarumo augimu, kad galėtų kritikuoti Maskvos politiką. Amerikiečių demokratai irgi nori ištransliuoti „grėsmės“ sąvoką, kad sustiprintų jų pasiteisinimą už pralaimėtus rinkimus.

Anksčiau buvo pranešta, jog trečiadienį Tu-154 praskrido virš Kapitolijaus, Pentagono, Baltųjų rūmų ir kitų prezidentinių rezidencijų, o taip pat slapto vyriausybės bunkerio po Vašingtonu, vykdydamas suderintą su JAV skrydį, susitarimo apie Atvirą dangų ribose.

Pasak Rusijos gynybos Ministerijos pareiškimo, grupė rusų inspektorių, rugpjūčio 7-12 dienomis vykdo stebimuosius skrydžius virš JAV, maksimaliu skrydžio atstumu 4,9 tūkstančio kilometrų (apima visą žemyninę JAV dalį). Skrydžiai vykdomi suderintu su JAV maršrutu, o amerikiečių specialistai kontroliuoja kaip taikoma stebėjimo aparatūra.

Susitarimas dėl atviro dangaus buvo pasirašytas Helsinkyje 1992 metų kovo 24 dieną. Susitarimo dalyviai gali apskristi vieni kitų teritorijas, karinės veiklos stebėjimo tikslais.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 242

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...