infa.lt

Užpakaliukai išjudins JAV ekonomiką?

22 gegužės
13:00 2015

Sviatoslav Bočiarov

paveikslėlis

Fortūna atsisuko į JAV… apatine nugaros dalimi. Amerikoje smarkiai didina apsukas verslas, kuriam pradžią padarė Kim Kardashian ir Nicki Minaj, sukūrusios didelių sėdmenų kultą. Naujos mados indėlis į JAV BVP augimą kasdien tampa vis labiau apčiuopiamas.

Perspektyviausias ekonomikos sektorius?

Egzistuoja teorija, anot kurios, supratimas apie moterišką seksualumą kinta nuo vieno istorinio periodo iki kito, „nuo apačios į viršų ir atgal“: tai labiau svarbia kūno dalimi tampa krūtinę, tai užpakaliukas.

Na, bet, nesigilinsime į istorines paieškas, o pakalbėsime apie ekonomiką. Plastinė chirurgija seniai tapo viena iš pelningiausių krypčių medicinoje. Pirmas populiarumo pikas įstatant implantus buvo šešiasdešimtaisiais, – tada paklausa buvo krūtinės korekcijai. Naujas mūsų šlovingos istorijos vingis suteiks chirurgams galimybę uždirbti didinant dailiosios lyties sėdimąsias.

Anot, ne mažiau rimtos, nei mūsų, agentūros Associated Press duomenimis, vis daugiau moterų Jungtinėse Valstijose yra pasiruošusios išleisti didelius pinigus operacijai „koreguojant“ penktąjį tašką. Kiekviena iš jų atneša 10-13 tūkstančių dolerių. Tačiau tuo, užpakalių indėlis į amerikiečių ekonomiką nesibaigia: taip pat parduodamos specialios kelnaitės su įdėklais ir fitneso-planai, sekant kuriais galima kažkokiu stebuklingu būdu pasiekti sėdimosios augimo. Pastebėsime, jog anksčiau minkštosios vietos didėjimas buvo laikomas sėdimo ir pasyvaus gyvenimo būdo, o taip pat persivalgymo rezultatu.

Pop žvaigždės

Didelės sėdimosios reklamą sukūrė amerikietiška pop-kultūra, atleiskite už kalambūrą. Dar gerokai iki Nicki Minaj, kuri savo dainoje „Anaconda“ atviru tekstu pasakojo pasauliui apie „didelių storų užpakalių“ pranašumus, Sir Mix-a-Lot kėlė šią temą dainoje „Baby Got Back”. Būtent jo nemirtingos idėjos bendrai su lyrika ir bokalu, tapo šio rudens svarbiausio hito pagrindu. Indėlį į „sėdimosios kultą“ įdėjo ir tokios atlikėjos, kaip Jennifer Lopez, Beyonce ir Kylie Minogue.

Penktasis augimo taškas

Brangios operacijos ne visoms pagal kišenę. Tačiau apatiniai su įdėklu iš porolono kainuoja viso 22 dolerius ir turi tokią didžiulę paklausą, kad pardavimai metine išraiška per pastaruosius šešis mėnesius pašoko 47%. Kai kurios spalvos jau išpirktos, ir dėl jų rikiuojasi eilės. Konkrečiai, kalba eina apie rausvos spalvos kelnaites pavadintas „Pink Cotton Candy Boy Shorts”.

Susana Blumstoun, kompanijos Booty Pop, gaminančios kelnaites su įdėklais, įkūrėja, sako, jog pirkėjos nepatenkintos porolono kiekiu. Pastaruoju metu vis dažniau pateikiami reikalavimai didinti įdėklus 25%. „Žmonėms tiesiog norisi dar daugiau užpakaliuko“, – sako Blumstoun.

Dar vienas įspūdingas skaičius: 58%, lyginant su 2012-aisiais, išaugo „braziliško patempimo“ (Brazilian butt lift) operacijų skaičius, apie kurias mes išsamiau nepasakosime, o tik užsiminsime, jog grožis šiuo konkrečiu atveju, iš tikro reikalauja aukų. Pereitais metais dėl tokio patempimo po plastikos chirurgo peiliu atsigulė 11 tūkstančių moterų.

Fitneso centrai siūlo sustiprinti ir padidinti užpakaliuko raumenis, pateikdami kainą 30$ už 40 minučių. O be to, vyksta pasiruošimai pradėti specialių stebuklingo poveikio antblauzdžių už 65$ pardavimą.

Viskuo kalta ekonominė krizė

Prancūzų sociologas Žanas-Klodas Kaufmanas tvirtina, jog visa tai galima paaiškinti grynai ekonominėmis priežastimis, kurios savo ruožtu įtakoja visuomenės psichologiją. „neaiškaus apibrėžtumo laikais žmonės ieško apsaugos. Vyrus vilioja moterų klubai ir užpakaliukai, kurie suteikia pasitikėjimo ir saugumo pojūtį“, – mano Kaufmanas.

Aukštuomenės liūtė Kim Kardashian, turinti vieną didžiausių užpakaliukų JAV, specialiai padarė rentgeno nuotrauką, įrodydama, jog jokių implantų pas ją nėra. Kardashian Twitter’yje turi 21 mln pasekėjų, kurie reguliariai gauna iš jos eilines „asmenukes“, kur didžiąją kadro dalį užima savaime suprantama kas, ir, gali būti, jog būtent tokie įžymybės mikroblogo fanatai padarė pradžią „užpakaliuko fitneso“ madai. O galbūt tai buvo Nicki Minaj klipas „Anaconda“, surinkęs virš 300 mln peržiūrų… Bet kuriuo atveju, užpakaliukai dabar yra neatsiejama amerikietiškosios ekonomikos dalis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....