infa.lt

Miškų reforma, VMI ir darbdaviai prieš eilinį žmogų

10 liepos
01:15 2017

Infa.lt redakcija gavo skaitytojo laišką apie darbo miškų ūkyje, VMI ir apskritai visur, kur dirba valstybės valdininkai, problemas. Skaitant tai, kas rašoma darosi visiškai suprantama, kodėl žmonės išvyksta uždirbti duoną svetur. Tekstas perteikiamas beveik neredaguotas, kad nebūtų išblaškyta jo dvasia.

Pjauna medįSveiki,
Šiek tiek papasakosiu apie mūsų Lietuvos miškų situaciją, nes medienos kaina lemia viso pasaulio ekonomika,..bet dabartiniai vergvaldžiai žiūri ne į žmogų, o kaip jį nusmaugt. Pats dirbu miško pramonėje, ir nuo 1995 metų matau tą patį bardaką. Nežinau iš kokios skylės urėdija gavo įsakymą 1995 metais mus visus kaip šunis išvaikyti lauk, – kurkitės įmones, laisva Lietuva, darykit ką norit, nors ir užsimuškite tame miške. Per tą laiką 2 lavonai ir keli invalidai vien mano rajone, o kas būtų per visa Lietuvą, kai mišką pjauna bele kokie be kvalifikacinių pažymėjimų žmonės.Pamenu Anykščių rajone sudegė trys medkirčiai, jiems buvo leista apsistoti urėdijos patalpose, tai spėju, kad girti ir sudegė.

Mūsų rajone vienas sudegė, kiti du broliai gerokai apdegė, va tokie nabagai dirba miške, kuriems darbdaviai nuperka alaus, kad tik į mišką važiuotų,tai ką gali kalbėti apie kokybę, kai ten ir saugumo visiškas nulis. Tai va taip vyksta iki dabar nuo tu metų,ir per šitiek laiko darbdaviai nesugebėjo parašyti žmonėms normalių darbo sutarčių,viskas mokama juodais (vokeliuose – red past.),jei žmogų priima,liepia pasiimti verslo liudijimą, tada pagalbinį suranda, kurio neapiformina visai,o jo pinigus užkabina liudijimą išsiėmusiam žmogui. Aš pats po euro įvedimo grįžau į Lietuvą, galvojau situacija gerės, bet kai kiša man darbdavys popiergalį ir liepia pasirašyti trigubai didesnę sumą, nei aš uždirbu, ne tik už mano pagalbininką, bet ir už kitą neapiformintą, tai…

Aš pats klausiau mokesčių inspekcijoje, – kas bus man, jei užkabina tokius pinigus, – tai inspekcijoje man ir pasakė, kad metų gale reikės susimokėt Sodrai. Tai kam toks darbas reikalingas tada, spjauni ir važiuoji lauk, o keisčiausia tas, kad mokesčių inspekcija net nepasidomėjo kur dirbu, kaip ten, kodėl. Aš nuėjau pas kitą žmogų pažįstamą, tai nustebau, kai jis paklausė ar ten tu dirbi, įvardijo įmonę, o aš sakau ne, tai ten su jais butu beviltiška, absurdas, mokesčių inspekcijoje sėdi žmogus, žino įmonę, kurią bijo pajudinti, ir bijo dėl savo subinės. Nes tas pats būtų su žmogumi, kur VMI pilna reklamų, jei žinai kur nelegalai dirba skambink ir pranešk, o kas atsitiks su pranešusiu žmogumi, tada jis bus skundikas, darbo nebegaus visam rajone.

Va taip yra toj Lietuvoj, ir visa tą laiką tiek metų, kiek buvo bandyta tipo tikrinti įmones, jau prieš kažkam atvykstant visi viską miške žinojo ir būdavo išvaikyti po namus. Tai tegu tad VMI neverkia, kad nesurenka mokesčių, nes patys žino, tyli ir nesiima nieko, lyg kažkas už juos turi ką kitaip padaryti.

Gėda, kad tokie dirba VMI ir Sodroje, kad kaip vagys sugeba iš sąskaitų nusiimti pinigus, vagys ten, niekaip kitaip nepavadinsi, va tokia situacija miško sektoriuje, daug panašių nesąmonių yra kitose įmonėse, nes esu daug girdėjęs ką žmonės kalba, tik bijo kažką sakyti, nes praras darbą. Supuvę žmonės ir sergantys gobšumo liga yra vergvaldžiai, kurie kuria tokias įmones ir šitaip elgiasi su žmonėmis, gėda, ir šito niekas negali pakeisti, – čia atseit viskas ok, absurdas…

skaitytojas Kęstutis

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 254

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Algimantas Končius    -  2017-07-10, 10:35

    Visa valstybė surėdyta taip, kad dirbtu kaip gerai suteptas mechanizmas aukščiausiai valdžioje sėdinčiųjų naudai. O aukščiasiai valdžioje sėdi generalinės prokuratūros prokurorai. Tai jiems nuo visų aferų renkami ir nešami „otkatai”, duoklės, kaip senovės kunigaikščiams. Tai jie gaudami „otkatus”, „nemato” kaip išvagiama valstybė. Visos kitos įstaigos ir įmonės tik duoklės mokėtojai, todėl jiems ir leidžiama daryti ką nori.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. pakilti    -  2017-07-13, 19:29

    Kai tikrieji kovotojai, buvę disidentai už Lietuvos laisvę nustumti į šalį, pažeminti ir persekiojami, o be jokios sąžinės komformistai -psichopatai apsistatę padlaižiais karjeristais, tai taip ir Yra. Yra knyga (ir internete) ”DAR KARTĄ APIE LANDSBERGIZMĄ”. Ten viskas labai aišku. Tokią knygą privalu įtraukti mokiniams į įstorijos kursą.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....