infa.lt

Atskirti ir tikrai ne lygūs

20 birželio
02:00 2017

paveikslėlisElleen F. Toplansky

Skaitydami collegefix.com svetainę, sužinome, jog Niujorko universiteto studentai reikalavo, kad „visas Pietinio Superbloko, skirto bendram naudojimui, aukštas būtų priskirtas spalvotiesiems studentams, o kitas – studentų miestelyje esantiems, kitokios orientacijos studentams.

„Oberlino universitete studentai reikalavo „saugių erdvių“ juodiesiems studentams. 2016m. San Francisko valstybiniame universitete, atsirado bendrabučiai, skirti afroamerikiečiams.“

Leo Hokmann dokumentavo, kaip „Ilinojaus koledžas gynė savo sukurtus apribojimus, skirtus juodaodžių studentų kursui“, kai valstijos tikslas yra „įvairovės pripažinimas ir vertinimas“. Stengdamiesi pasiekti geresnių baigiamųjų rezultatų juodaodžių studentų tarpe, Konektikuto universitetas diegia „drąsią naują strategiją“, padėsiančią pakelti žemą lygmenį baigiančiųjų mokslus juodaodžių vaikinų tarpe. Planuojama sugrupuoti 40 juodaodžių vaikinų studentų bendrabučio korpuse, be baltųjų ir azijatų, suformuojant tai, ką universitetas vadina“mokymosi bendruomene“.

O iš kitos pusės, universitetas suteikia ir baltiesiems studentams „saugią erdvę susivokti ir naudotis savo kaip baltųjų ypatumais“.

Walter Williams paaiškina, kad paaiškėjus, jog toks didelis juodaodžių studentų procentas yra neparuoštas studijų procesui, koledžo administracijai ir kairiųjų dominuojamam fakultetui, realūs juodaodžių studijų rezultatai ir studijas baigusiųjų likimas, iš tikrųjų nėra tokie svarbūs, palyginus su tiesiog geras emocijas keliančiu jų pasibuvimu studentų miestelyje“. Taip pat pabrėžiama, jog tai būtų „grubus aplaidumas pareigose iš koledžo administracijos pusės, jei ji šių reikalavimų nepatenkintų“.

Dar daugiau, WeDemand.org turi sąraše „šimtus reikalavimų nuo visos šalies juodaodžių judėjimo. Daugelyje jų, žymūs baltųjų fakultetų sumažinimai ir atskiro „saugaus proceso“ juodaodžiams sukūrimas. Misūrio universitete buvo reikalauta „zonos atsigavimui tik juodiesiems“. Baltiesiems buvo pasakyta išeiti iš patalpos ir susirinkti kur nors kitur. 2015m. Motley kavinė Scripps koledže paskelbė, jog bus atidaryta 6-10 val. tik spalvotiems ir tiems, kuriuos jie pasikvies… „kad galėtų atsipalaiduoti, diskutuoti, gedėti, planuoti ir palaikyti vienas kitą.“

Oberlino koledžas reikalavo, kad „studentų miestelyje būtų paskirtos erdvės Afrikietiškosios tapatybės studentams:. Harvardo universitete „2017m. laidos juodaodžiai studentai turės atskirą baigimo ceremoniją“. Pasak studentų, „atskira baigimo ceremonija yra apdovanojimas skirtas pažymėti jų kovas ir ištvermę, kurių jiems prireikė, kad pabaigtų studijas“.

Tai primena Michelle La Vaughn Robinson (B.Obamos žmonos vėliau ateityje) diplominį darbą, pavadinimu „Prinstono juodaodžiai absolventai ir juodoji bendruomenė“(„Princeton-Educated Blacks and the Black Community″), kuriame būsimoji pirmoji šalies ledi klausė, „ar jos išsimokslinimas Prinstone turės įtakos jos susitapatinimui su juodaodžių bendruomene“. Ms. Robinson argumentavo, „jog realiatyvus komforto pojūtis, kurį respondentai gali jausti, kai bendrauja su juodaisiais, palyginus bendravimą su baltaisiais (ir atvirkščiai) įvairiose veiklos srityse atspindi tą reliatyvų lengvumą, respondentų jaučiamą su juodaodžiais kaip individais, palyginus su baltaisiais kaip individais,“

Tokios nesąmonės naudotos kaip tema diplominiame darbe prieš 31 metus Prinstono universitete paaiškina, kodėl Obamos prezidentavimas užsiciklinęs ties rasine tema nieko nestebina.

Kaip tiesioginė tokio mąstymo pasekmė, „Courtney Woods, baigianti magistro studijas švietimo politikoje ir valdybos srityje, graduate School of Education, tvirtina, jog Harvardo, kaip instituciniai pagrindai tiesioginiai prieštarauja juodaodžių studentų poreikiams. Harvarde, kaip įstaigoje, įkurtoje auklėti kylančius imperialistinius lyderius, iki šiol egzistuoja vergovės, episteminio rasizmo ir kolonizacijos palikimas. Tokia yra istorija, kurią perimame.“Michael Huggins, baigiantis magistro studijas viešosios politikos specialybėje Harvardo Kennedy School, teigia, jog „tai yra proga džiaugtis juodojo Harvardo išskirtinėmis savybėmis ir juodu jo tobulumu“.

Toks tos mokyklos dvasios, gyvavusios iki šiol, likimas. Įsivaizduokite studentų reakciją, kai įsirašius pasirodo, jog kai kurios klasės ir kursai yra „tik baltiesiems“.

Kaip paaiškina Frank Furedi, naujosios juodųjų gyvenimo- studijų bendruomenės sukūrimo tikslas nėra dalintis patirtimi ir stiprinti bendrą studentų miestelio kultūrą ir gyvenimą. Tačiau pasak Huggins „čia kalba eina ne apie segregaciją. Čia apie brolijos, bendruomenės kūrimą. Tai galimybė patvirtinti vieni kitiems, kad mes įeiname į darbo rinką su ryšiais ir parama vieni kitiems. Mes visi partneriai.“

Horace Cooper, grupės Project 21 narys, užduoda klausimą – koks gi skirtumas tarp tokios politikos ir Jim Crow įstatymų Pietinėse Valstijose, „kur juodi buvo blokuoti baltųjų, kad nesinaudotų tais pačiais viešaisiais geriamo vandens fontanėliais ir mokėsi „tik juodaodžiams“ skirtose viešosiose mokyklose… Skirtumo nėra… tarp segregacijos šalininko Jim Crow ir „progresyvaus‘ profesoriaus, tvirtinančio, kad segregacija „tik juodiesiems“ yra geresnė.“

Brandon Morse pastebi, kad Chicago universiteto Uchicago United studentų grupė paskelbė 50 reikalavimų sąrašą, kur kalba eina apie politikos besiremiančios rase „išplėtojimą ir sustiprinimą universitete“. Šie reikalavimai kalba apie „atskirą apgyvendinimą, pagal rases suskirstytas programas ir dėstomą sociologijos kursą orientuotą į islamo istoriją“.

O kitoje Atlanto pusėj, 2015m. balandį Londono Universiteto koledžo studentų organizacija paskelbė pareiškimą (savo internetinėje svetainėje), remiantį Goldsmith studentų sąjungos sprendimą neprileisti baltųjų ir vyrų į susirinkimus skirtus anti- rasistinėms kampanijoms, nes „erdvės, kuriose gali suvokti save yra tokios svarbios, ir, realiai neįmanoma diskutuoti taip kaip reikėtų, su savo skriaudėjais toje pačioje patalpoje – net, jei jie ir nieko nekalba. BME (black and minority ethnic) studentai yra pripratę pergyventi mikroagresijas – kartais iki tiek, kad jie netgi to nepastebi, kol kas nors, panašus į juos pačius, papasakos jiems siaubingus savo išgyvenimus.“

Kad negalvotumėt, jog tokia atskirtis apibrėžiama tik melanino kiekiu odoje (odos spalva), British Guardian laikraščio redakcinis straipsnis praneša, jog universitetai… atstovaujantys daugiau kaip 30 organizacijų, susijusių su švietimu ir studijomis, gina laisvanorišką genderinę (lytinę) atskirtį nereliginiuose susirinkimuose valstybinio finansavimo instancijose… su tikslu propaguoti įstatymu leidžiamą žodžio laisvę.“ kitaip tariant, jei pranešėjas ar kalbėtojas nepatogiai jaučiasi genderiškai mišrioje aplinkoje, moterys teks persėsti į salės galą. Panašių atvejų daugybė, ir „nuolatinė propaganda, besistengianti perkelti ribas to, kas leidžiama“, tampa norma. Viešuose debatuose Islamo Švietimo ir Tyrimų Akademijoje, tie, kurie prieštaravo auditorijos suskirstymui, buvo tiesiog išprašyti lauk. Nes, „islamas konfliktuoja su modernia pilietinių laisvių agenda“.

Furedi aiškina, kad „karštame studentų sąjungų politikos pasaulyje“, bet kuri grupė gali susidurti su reikalavimais apleisti kitų erdvę. National Union of Students LGBT grupė pareiškė, jog balti gėjai vyrai yra tokie pat privilegijuoti, kaip balti heteroseksualūs vyrai. Faktiškai buvo teigiama, kad gėjai vyrai tapo bendrininkais diskriminuojant kitus, pareiškiant jog „mizoginija, transfobija, rasizmas ir bifobija yra dažniai sutinkami reiškiniai LGBT bendruomenėse“ ir kad tokie priespaudos aktai „dažniausiai atsitinka kai bendruomenėse dominuoja baltieji vyrai gėjai.“

Todėl segregacija studentų miesteliuose apima rasinę ir seksualinę segregaciją ir laikosi idėjos, jog „norint sukurti saugią erdvę, tiktai tie lygiaverčiai atstovai, – gėjai, invalidai ar etninė mažuma, gali dalyvauti konferencijose lygybės klausimais“.

Nėra atsitiktinumas tai, kad kairiųjų pažiūrų juodaodžiai ir šariato įgyvendinimu užsiėmę musulmonai sujungia jėgas, keldami absoliučius reikalavimus visuomenei, gyvenančiai pagal vakarietiškus principus. Nesvarbu, kokio progreso pasiekė juodieji amerikiečiai, ir nesvarbu, kiek yra nusileidžiama musulmonams studentams, svarbu suprasti, kad tie reikalavimai niekada nesibaigs, nes galutinis tikslas yra sumenkinti ir galutinėje pasekoje visai sugriauti vakarietiškas vertybes. Todėl jų tikslas yra sukurti rasinį studentų miestelių perdalijimą. Faktiškai reikalaujama neįsileisti į jų studentų miestelio dalį kitų žmonių, išskyrus juos pačius ir išsireikalauti įtraukti Islamo studijas.

Reikia pastebėti, jog šitas musulmonų ir juodųjų segregacijos vienijimasis pranašauja kažką labai grėsmingo. Melanie Philips yra rašiusi apie „raudoną- juodą- žalią – islamistinę ašį“. Ji teigia:

Iš pirmo žvilgsnio, meilė tarp kairiųjų grupių ir islamistų yra labiausiai neįtikinamas derinys. Kairiųjų dauguma pasisako už karingąjį sekuliarizmą ir socialinę darbotvarkę, ir atitinkamai už seksualinį palaidumą bei gėjų teises, kaip ir moterų lygybės klausimais. Tačiau, slėpdamiesi už plakatų „Laisvė Palestinai“ ir „Nepraliek kraujo už naftą“ jie žygiavo petys petin su islamistais, kurie laiko teisingu moteris esant vyrų nuosavybe, užmėtymu akmenimis už neištikimybę, atimant gyvybę homoseksualams ir atsimetusiems nuo tikėjimo.

Kaip užfiksavo David Horowiz, kairės aljanso su islamistais šaknys yra jų tradicinis priešiškumas Amerikai ir Vakarams. Po to, kai komunizmo neliko, kairė nepadarė išvados, kad jie klydo, jie niekada šito nesugalvotų – vietoje to, paprasčiausiai pakoregavo savo tikėjimo sistemą ir revoliucinių iliuzijų tęstinumą atsisukdami į naujas nihilistines ir anti Vakarietiškas darbotvarkes, kurių aspektais tapo islamizmas, kartu su gamtos apsauga, feminizmu ir gėjų teisėmis.

Iš tiesų, daugelis iš tų juodųjų studentų yra prisirinkę Angelos Davis idėjų, kuri 1989m. padėjo įkurti Pirmąją Juodųjų Panterų sąjungą universitete ir visą studijų kursą paskirti „juodųjų studentų“ reikmėms. Prisiekusi komunistė Angela Davis dėsto Kalifornijos universitete, Santa Cruz padalinyje; 1979 metais policinė valstybė, DDR, paskyrė jai Lenino Taikos premiją. Ji suvaidino ne paskutinį vaidmenį gaunant ginklus Juodosioms Panteroms, kurie nužudė Martin County teisėją, bandydami išlaisvinti Agelos Davis įkalintą mylimąjį, žudiką George Jackson. „Davis tvirtina, jog vienintelis kelias juodų žmonių išlaisvinimui yra tas, kuris veda į pilną ir radikalų kapitalistų klasės nuvertimą“.

Kaip rašo Saugumo politikos Centras (Center for Security Policy) „Internacionalinis judėjimas prieš prievartą juodųjų atžvilgiu(BLM ), organizacija MoveOn.org, ir Berni Sanders rėmėjai susijungė solidarumo ženklan su lojalistais iš „Brolių-musulmonų“ organizacijos, kitais džihadistais, marksistais, leftistais, progresyvistais, ir, netgi su nuteistu amerikiečių teroristu Bill Ayers, buvusiu Wether Underground, kairiųjų radikalų sukarintos organizacijos lyderiu. „Vienintelis šios „raudonos – žalios ašies, jungiančios Amerikoje „Brolių musulmonų“, Black Lifes Matter (BLM) ir kolekciją leftistų, komunistų, progresyvių ir socialistų, tikslas yra U.S. vyriausybės nuvertimas.

Alex Newman, knygos „Dėstytojų nusikaltimai“(Crimes of the Educators) bendraautorius, aiškina – „amerikiečiai turi suprasti, kad ši, normaliai marginali ideologija ir ekstremizmas dabar yra visiškai persmelkę švietimo sistemą, nuo ikimokyklinių grupių iki universitetų. Mokyklos faktiškai nebeužsiima tuo, ką normalūs žmonės laiko švietimu ar studijomis“.

Studentų balkanizacija – jų suskirstymas į atribotas rasines grupes ir mokymo įstaigų vadovybės atsisakymas dėti pastangas stabdyti tokią segregaciją apsivers į pavojingą visos Amerikos švietimo sistemai negalavimą. Reikalauti atskiros erdvės ir apibūdinti tai kaip „socialinį teisingumą“ yra aiškus eufemizmas, bandant užmaskuoti pavojingą veiką ir prietarus darančius žalą kitiems žmonėms.

pagal americanthinker.com

parengė Gaiva Paprastoji

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...