infa.lt

Vengrija atvira „tikriesiems pabėgėliams“ iš Vakarų

14 vasario
09:00 2017
Viktoras Orbanas

REUTERS/Laszlo Balogh

„Tuomet, kai Vengrija stiprina priemones, nukreiptas sulaikyti migrantų srautus, jos premjeras Viktoras Orbanas siūlo prieglobstį Vakarų Europos gyventojams“, – rašo savo straipsnyje Boulevard Voltaire tinklapyje belgų žurnalistas Lionelis Baland’as.

Savo kreipimosi į naciją metu, 2017 metų vasario 10 dieną, Viktoras Orbanas pareiškė, jog „Atvira visuomenė, politkorektiškumas ir minties policija“, nusistovėję Vakarų Europoje ir kitoje Atlanto vandenyno pusėje, dabar iššaukia šių šalių tautų atmetimą ir pasipriešinimą jiems, ir būtent Vengrija šiandien yra to pasipriešinimo pavyzdys.

Premjeras pažymėjo tautos „pavargo“ nuo „globalaus elito arogancijos“ ir nuo „agresyvaus utopijų primetimo“, rašoma straipsnyje.

„Žinoma, mes priimsime tikruosius pabėgėlius: vokiečius, olandus, prancūzus, italus, išgąsdintus žurnalistus ir politinius veikėjus, krikščionis, priverstus palikti savo tėvynę, – tuos, kurie nori vėl atrasti pas mus savąją Europą, kurią jie prarado pas save“, – cituoja Vengrijos lyderį Boulevard Voltaire.

Ilgą laiką mes buvome „baltomis varnomis“ Europoje, o dabar mes tapome sėkmės pavyzdžiu“, – pabrėžia Viktortas Orbanas.

Straipsnio autorius primena, jog vengrų lyderis vykdo nacionalistinę politiką ir kovoja prieš globalizaciją. Jo poziciją „sustiprina“ Donaldo Trampo (Donald Trump) išrinkimas JAV prezidentu ir „netikėtas Vengrijos suartėjimas“ su Putino Rusija.

Sausio mėnesį, pasisakymo konferencijoje Budapešte metu, Viktoras Orbanas pareiškė, jog pasaulis vėl tapo bipoliariniu, ir, jei anksčiau vienas prieš kitą kovojo komunizmas su kapitalizmu, tai dabar – globalizmas su patriotizmu.

Be to, mano jis, pati svarbiausia mintis Trampo inauguracinėje kalboje ne „Amerika aukščiau visko“, – o „kiekviena nacija turi teisę į pirmą vietą kelti savus interesus“. Pasak Orbano, naujasis JAV prezidentas pateikė didelę dovaną Vengrijai ir kitoms šalims, atvirai pripažinęs šį principą, iš pagrindų keičiantį nusistovėjusią tvarką.

Gerbiami skaitytojai, jei manote, kad informacija, pateikta infa.lt svetainėje buvo jums kažkuo naudinga, jūs galite prisidėti paremdami ją Jums patogiu būdu

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 350

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...