infa.lt

Britanija siunčia karo laivą į Juodąją jūrą – įtampa auga

29 sausio
20:44 2017

REUTERS

Didžioji Britanija siunčia vieną šiuolaikiškiausių karo laivų – minininką HMS Diamond, ginkluotą priešlėktuvinėmis raketomis Sea Viper – į Juodąją jūrą. Minininko denyje randasi apie 60 britų specialios paskirties laivų Tarnybos desantininkų, o pačios raketos yra nutaikomos radarų pagalba ir turi veikimo nuotolį iki 70 mylių. Pritaikytos naikinti reaktyvinius ir bepiločius lėktuvus.

Kaip praneša Daily Mail, Karališkojo laivyno minininkas leidžiasi į Juodąją jūrą su misija pirmą kartą po šaltojo karo pabaigos. Laikraštis vadina šį Britanijos premjerės Teresos Mei sprendimą „efektyviu jėgos demonstravimu“ ir stambiausiu per pastaruosius dešimtmečius karinio Britanijos buvimo Rusijos pasienyje karinės jėgos didinimu.

Minininkas HMS Diamond vadovaus operatyvinei NATO grupei ir padės apginti 650 Britanijos karių dalyvaujančių slaptuose mokymuose Ukrainoje. Atakos prieš minininką atveju iš netolimo atstumo jį apgins 20 milimetrų zenitinis artilerinis kompleksas Phalanx su besisukančių vamzdžių bloku.

Šia operacija siekiama labai svarbaus tikslo, patikslina leidinys. Prezidentas Putinas gerbią jėgą, todėl NATO turi parodyti, jog sugeba save apginti, kad aljansui grasinti neverta, o Britanija suvaidins tame pagrindinį vaidmenį. Pasak Britanijos gynybos ministro Michael’o Fallon’o, negalima prekiauti laisvės ir demokratijos vertybėmis, ir JK siunčia aiškią žinią, kad mes „pasiryžę ginti demokratiją visame pasaulyje, ir remti Ukrainos suverenitetą, nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą“

Minininko HMS Diamond atvykimas į Juodąją jūrą turi sutapti su britų kareivių dislokacija kitose Rytų Europos šalyse. Šią vasarą 800 Britanijos kareivių bus dislokuoti Estijoje, o dar 200 – Lenkijoje, primena Daily Mail.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 231

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...