infa.lt

Migrantų priėmimo kvotos Vokietijoje auga

11 gruodžio
12:46 2016
Sveiki atvykę

nuotrauka DPA

Didžiajai daliai pabėgėlių, atvažiavusių į Vokietiją ieškoti saugumo, buvo suteikta teisė pasilikti: nuo liepos iki rugsėjo Federalinė žinyba migracijos ir pabėgėlių klausimais (BAMF) pripažindavo pabėgėlio statusą trims iš keturių to prašančių, praneša Sueddeutsche Zeitung su nuoroda į leidinio rankose esantį oficialų žinybos atsakymą į užklausą nuo „kairiųjų“ partijos deputatės Ullos Jelpke. Tokiu būdu, trečiajame šių metų kvartale pabėgėlio statuso suteikimo kvota pasirodė esanti maksimali per visą laikotarpį.

Pabėgėlio statusą, sekant dokumentu, gavo praktiškai visi migrantai iš Sirijos ir Eritrėjos. Savo ruožtu, marokiečiai ir alžyriečiai, kiekvienas 11-as gavo oficialų valdžios patvirtinimą apie tai, jog pas save tėvynėje jam gresia pavojus.

Viso, centrinio užsieniečių registro duomenimis, rugsėjo pabaigoje Vokietijoje buvo 788 tūkstančiai migrantų su neapibrėžtu statusu, 54 tūkstančiai iš jų apskritai nebuvo pateikę jokių prašymų dėl prieglobsčio.

Korespondentas paaiškina, jog vidutiniškai migrantas gali būti Vokietijoje iki 8 mėnesių nepadavęs prašymo prieglobsčio suteikimui. Vėliau, dar maždaug apie 6 su puse mėnesio tenka laukti valdžios sprendimo.

Iš 135 tūks. migrantų, kurių prašymai dėl pabėgėlio statuso suteikimo 2014-2015 metais buvo atmesti, Vokietijos teritorijoje rugsėjo pabaigoje dar lieka 50 tūkstančių, papildo Sueddeutsche Zeitung.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 129

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....