infa.lt

Talino meru išrinktas rusakalbis

14 balandžio
19:16 2024

Foto: Foto: Siim Lõvi/ERR)

Iki Talino mero ir naujos tarybos rinkimų likus vos pusantrų metų, ankstesnė valdančioji koalicija susikompromitavo nesusidorojusi su iššūkiais. Šiandien vyko neeilinis Talino miesto tarybos posėdis, kuriame naujoji koalicinė dauguma išsirinko naują miesto valdymo komandą ir naują rusiškas šaknis turintį merą. Apie tai rašo estų leidinys ERR, neminėdamas naujojo mero tautybės.

Talino miesto taryba per trečiąjį balsavimo ratą meru išrinko Jevgenijų Osinovskį (SDE).

Per pirmuosius du turus jis nesurinko reikiamo balsų skaičiaus, o po trečiojo balsavimo turo gavo 41 balsą, ko ir užteko, kad jis taptų meru.

Sekmadienį vykusio neeilinio Talino miesto tarybos posėdžio darbotvarkėje buvo numatyti mero rinkimai ir miesto administracijos narių patvirtinimas. Į darbotvarkę taip pat buvo įtrauktas balsavimas dėl nepasitikėjimo mero pavaduotoju Mareku Jürgensonu.

Trečiuoju bandymu užsiregistravus 79 Talino miesto tarybos nariams, Ossinovskis laimėjo 41 balsą. Balsavime dalyvavo 41 tarybos narys.

Taryba patvirtino miesto administracijos, kurią sudaro aštuoni vicemerai, dydį ir patvirtino naujus mero pavaduotojus.

Reformų partijai priklausantys parlamentarai tvirtino, kad balsavo už Ossinovskį. „Balsavau už naująjį merą. Manau, kad viskas, kas pastaruoju metu čia vyksta, yra tarsi logiška tąsa to, kas prasidėjo net ne pernai rudenį, o gal jau pernai vasarą, ir viskas pasiekė savo pabaigą taške, kai jis, aš net tada maniau, kad jis pagaliau gali to pasiekti“, – sakė Taavi Aasas.

„Balsavau už naująją koaliciją. Taip yra todėl, kad senosios koalicijos kitaip atsikratyti nėra kaip. Vis tiek reikia ją pakeisti nauja. O norint atsikratyti senosios, reikia balsuoti už naują“, – sakė Igoris Gräzinas.

Nė vienas iš EKRE ir dauguma Centro partijos deputatų sekmadienį net nebuvo atvykę į mero rinkimus, balsavime dalyvavo tik keturių partijų koalicijos deputatai. Į paskutinį balsavimo turą atvyko ir Centro partijos narys Urmo Saareoja, kuris ir užtikrino Ossinovskiui mero postą.

„Na, viena vertus, pusantrų metų – tai trumpas laiko tarpas, kita vertus, tai gana ilgas laikas. Ir aš manau, kad mūsų koalicinė sutartis pati savaime yra yra ambicinga, bet ji yra realistiška, kitaip tariant, tuos dalykus, kuriuos mes įrašėme, pavyzdžiui, reformas švietimo srityje, reformas viešojo transporto srityje, reformas socialinių reikalų srityje, yra realu įgyvendinti per šį laikotarpį. Bet, žinoma, tam reikia labai intensyviai dirbti nuo pat pirmos dienos, ir mes esame tam pasirengę”, – sakė išrinktasis meras Jevgenijus Osinovskis.

Naujojo mero rinkimai susiję su ankstesnio mero atsistatydinimu – kovo pabaigoje 37 Talino miesto tarybos nariai pareiškė nepasitikėjimą Mihailu Kõlvartu. To priežastis – apygardos teismo sprendimas, kuriuo pripažinta, kad jis buvo įsivėlęs į korupciją.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 226

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Gintaras    -  2024-04-14, 19:19

    Nu,tai ka – perzegnos konservai Estonijos sostine?!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...

Kita faktai. O aš manau kad tai hardono kolaiderio darbas. Ir ką dabar?...

Daugiau laiko tai ne mažiau, viskas gerai :D...

Žiedai sumainomi nemąstant, iš mados, tad taip ir nutinka......

Kol viešpatauja ego, tiesos nereikia. Tiesa sietina su bendru reikalu, bendru vardikliu. "Dievas yra tiesa,...

Hm

Kaip Tadas Blinda sakė - geriau tris dienas karaliauti, nei visą gyvenimą ubagauti......

Tarytum savo mintis skaityčiau... Ačiū...