infa.lt

Rusija planuoja blokuoti „Wikipediją” už straipsnius apie VPN paslaugas

03 kovo
14:20 2024

„Vikipedija” gali būti (ir bus) blokuojama Rusijoje pagal naują įstatymą, draudžiantį populiarinti VPN paslaugas. Pasak Rusijos Dūmos Informacinės politikos komiteto pirmininko pavaduotojo Antono Gorelkino, tam reikalingą techninį sprendimą jau kuria ROCIT (Rusijos Regioninio visuomeninio interneto technologijų centro) darbuotojai.

Deputatas atkreipė dėmesį į tai, kad Vikipedijoje yra straipsnis, kuriame aprašomi blokavimo apėjimo būdai ir „primygtinai rekomenduojama naudotojams jais naudotis”. Kartu Antonas Gorelkinas pažymėjo, kad „Roskomnadzor” ir anksčiau turėjo pretenzijų „Vikipedijai”.

„Yra teisinis pagrindas blokuoti „Wikipediją„, belieka tik užtikrinti, kad tai nesukeltų aštrių nepatogumų naudotojams”, – „Telegram” parašė deputatas. Pasak jo, visa internetinės enciklopedijos informacija jau dubliuojama portaluose „BRE”, „Ruvika” ir „Runiverse”.

„Belieka padaryti taip, kad pateikus nuorodą į „Vikipedijos” straipsnį vartotojui būtų siūloma atsidaryti saugią jo versiją viename iš rusiškų analogų. Tam reikalingą techninį sprendimą jau kuria ROCIT ekspertai”, – pridūrė parlamentaras.

Kaip rašo „Kommersant” leidinys, kovo 1 d. „Roskomnadzor” pradėjo blokuoti prieigą prie medžiagos apie saitų blokavimo apėjimo būdus ir metodus, įskaitant VPN paslaugas. Rusijos žinyba taip pat blokuos svetaines, kuriose aprašoma blokavimo apėjimo priemonių naudojimo nauda arba jų reklama.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 109

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Gintautas    -  2024-03-04, 00:34

    turbūt juokaujate, rusai patys noriai naudojasi VPN, kad apeiti sankcijas į paslaugas kurias blokuoja vakarai. Dėl Wikipedijos, tai dar iki sankcijų rusai kartodavo, kad ten neteisingai aprašoma/iškraipoma informacija apie Rusiją. Beje, nuo saves galiu pasakyti, kad ir apie Lietuvą ten ne visą tiesą rašo, iškraipo, nedarašo, tuom keičiant informacijos kontekstą. Nesu Wikipedijos fanas, taip, kad negaliu pasakyti kiek procentaliai ten ššš. pridėta, tačiau manau, kad Wikipedija yra menkavertis informacijos šaltinis, tinkantis tik greitam ginčui laimėti, prieš savo oponentą, nepaisant faktų.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kad tik mokesciu uztektu apmoketi skolintu pinigu palukanas...

Lietuva ,megdziojanti vertybes tiesiog privalo isgerti karcia genderizmo taure...

MIŠKŲ ĮSTATYMO NR. I-671 2, 4, 5, 7, 8, 13, 18 IR 19 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO...

„ewelina dobrowolska“ skaitoma kaip „ehuielina dobrohuiolska“. Ar kažkaip kitaip nežinomi simboliai lietuviškame tekste skaitomi?...

žmogui numatytas subalansuotas variantas - pusiausvyra tarp sielos ir kūno, tarp dvasios ir materijos......

Labai teisingai pastebėta, mokesčiai kurie sumokami iš automobilių savininkų yra nusavinami ir po valdžia teigia,...

Labai ačiū Ordo Luris komandai už veikimą vardan bendrojo ir ypač mūsų vaikų gėrio. Taip...