infa.lt

ES siūlo įvesti sankcijas trims Kinijos bendrovėms už Rusijos rėmimą

13 vasario
06:20 2024

Europos Sąjunga siūlo įvesti apribojimus maždaug dviem dešimtims bendrovių, įskaitant tris Kinijos bendroves, už Rusijos karinių veiksmų Ukrainoje rėmimą. Į sąrašą taip pat įtrauktos Honkongo, Serbijos, Indijos ir Turkijos įmonės, pranešė „Bloomberg” agentūra, remdamasi ES pasiūlymo projektu.

Agentūra pažymi, kad jei sąrašas bus patvirtintas, ES pirmą kartą nuo karo Ukrainoje pradžios nustatys apribojimus bendrovėms iš žemyninės Kinijos. Sankcijos reiškia draudimą Europos bendrovėms prekiauti su į sąrašą įtrauktomis įmonėmis, kad Rusijai būtų sunkiau gauti sankcionuotų prekių per trečiųjų šalių bendroves, primena „Bloomberg”.

Į sankcijų sąrašo projektą įtrauktos bendrovės dokumente kaltinamos prisidėjusios prie Rusijos karinio-techninio stiprinimo arba Rusijos gynybos ir saugumo sektoriaus plėtros.

Agentūra patikslino, kad, be trijų Kinijos įmonių, į sąrašą įtraukta po vieną įmonę iš Indijos, Šri Lankos, Serbijos, Kazachstano, Tailando, Turkijos ir Honkongo. Dokumente pabrėžiama, kad atsakomybė už šių įmonių veiksmus nebus priskirta jurisdikcijai, kurioje jos veikia.

Šiuo metu į ES sankcijų sąrašą įtraukta 620 įmonių, kurių dauguma yra iš Rusijos Federacijos.

Pasak agentūros, ES jau anksčiau svarstė galimybę įvesti sankcijas Kinijos bendrovėms, tačiau pasiūlymas buvo atmestas dėl kelių valstybių narių pasipriešinimo ir Kinijos pateiktų garantijų, kad bendrovės neprisidės prie apribojimų apėjimo.

„Bloomberg” pažymi, kad klausimas dėl Kinijos bendrovių įtraukimo į sankcijų sąrašą yra labai svarbus ES, nes Kinija yra viena svarbiausių Europos Sąjungos prekybos partnerių, ypač Vokietijai. Kinija yra didžiausia Vokietijos automobilių gamintojų, įskaitant „Volkswagen AG”, rinka, teigia agentūra.

Gruodžio 6 d. „Politico”, remdamasis Europos diplomatais, pranešė, kad ES atstovai planuoja spausti Kinijos prezidentą Xi Jinpingą apriboti Kinijos bendrovių dvejopo naudojimo prekių eksportą į Rusiją. Leidinio šaltinių teigimu, ES svarsto galimybę į būsimą naują sankcijų Rusijai paketą įtraukti 13 Kinijos bendrovių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 55

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tarytum savo mintis skaityčiau... Ačiū...

Avulis jau pasirūpino savo viešbutko apygvendinimu....

apmokės Lietuva. Nusimausim paskutinius triusikus ir išlaikysim 5 štukas fokiečiukų....

viskas gerai, tik nereikėjo pasiduoti spaudimui, ir palikti mirties bausmę....

Aišku, kad neras. Nelabai ir ieškos. Labai ilgai ir kantriai lojant, gal neapsikentę atsiųstų rusai....

Va kokios sumos Ukrainoje sukasi. Va kaip ten ministrui rūpi valstybė. Svarbiausia prisigrobti sau....