infa.lt

Algimantas Rusteika. V.Zelenskis atleidžia V.Zalužną – kas tai?

12 vasario
11:30 2024

Algimantas Rusteika

Pirmieji griūties ženklai. Politinė savižudybė, kuri atves atleistąjį į prezidento postą. V.Zelenskis jau yra nurašytas savo paties pasirašytu sprendimu.

Vakarams to labai reikia. Nes Volodymyras Zelenskis giliai įklimpęs savo paties sukurtame iliuzijų ir politinių kliedesių pasaulyje.

Tapo nebenaudingu pasaulio sprendimų priėmėjams. Ir šis jo sprendimas neabejotinai taps įvykių sekos, kurių rezultate jis bus pašalintas pats, pradžia.

Ar po šio vakaro liko nors vienas sveiko proto ir neužzombintas bukos propagandos žmogus, kuris nesuvoktų: Ukraina jau yra nurašyta?

Amerika pasitraukia į „izoliacionizmą”, kaip visada, kai Europoje pavojus. Senas bajeris – įsikišti paskutiniu momentu, kada kare dalyvaujančios šalys bus išsekintos ir pasiimti aukso puodą.

Per WW1 įsikišo 1917 m. ir perėmė Britų imperijos galias. Per WW2 įsikišo Europoje 1944 m. ir per karo skolas ir Bretton Woods-ą pasodino pasaulį ant Federalinio rezervo adatos. Kada įsikiš dabar?

Ukrainos įvykiai nebuvo planas Ukrainai ir ukrainiečiams. Tai buvo planas Amerikai ir Rusijai. Ir dar 2021 m. birželį, po J.Bideno ir V. Putino susitikimo Ženevoje buvo aišku, kad karas Ukrainoje neišvengiamas, naujasis Europos padalinimo paktas sudarytas.

Susitarimas tarp Rusijos ir JAV buvo galutinai pasiektas CŽV vadovo vizito Maskvoje metu 2021 m.lapkritį per valandą trukusį pokalbį su V.Putinu. Apie tai žino visas pasaulis, net įdėmūs Delfio skaitytojai.

Rusija įsipareigojo nepanaudoti branduolinio ginklo ir nepulti nieko kito, tik Ukrainą. JAV įsipareigojo tiesiogiai, savo kariuomene nesikišti į karą ir neleisti Ukrainai atakuoti Rusijos teritorijos centrų savo patiektais ginklais.

Ir to susitarimo akivaizdžiai buvo daugmaž laikomasi. Viskas iš principo buvo suderinta, visos didžiosios pasaulio galios karu suinteresuotos ir jis tiesiog negalėjo neprasidėti.

Prieš karą Ukrainai davė 72 valandas iki Kijevo užėmimo. Pirmosiomis dienomis laukė, kad, kaip ir susitarta, viskas baigsis. Na, gal per savaitę, maksimum – dvi ir Kijevo valdžia išsilakstys.

Tik prasidėjus, buvo iš Vašingtono labai paslaugiai pasiūlyta Ukrainos lyderiams emigruoti, t.y. labai kilniai ir gražiai pasiduoti. Tačiau ir Vakarų, ir Rytų žvalgybininkai eilinį kartą apsigavo su prognozėmis.

Planas nepasisekė, todėl buvo aktyvuotas variantas B – sekinti Rusiją ilgu karu ir sankcijomis, kuris irgi nepasiteisino. O tada planas C – kaip susiklostys mūšio lauke, taip ir bus patvirtinta.

Tai akivaizdžiai yra vykdoma iki šiol. Tuos susitarimus seniai žinojo ir kasdien matė visas pasaulis, tik nuo mūsų buvo slepiama. Iš karo visi gražiai pasipelnys, atstatydami sugriautą šalį visi uždirbs. Teritorijos ir įtakos bus pasidalintos pagal karo veiksmų rezultatus.

Kas reikia ir riebu – už atstatymo ir karinę pagalbą privatizuota. Kodėl dabar? Todėl, kad karo tęsimas nebenaudingas, tiesiog nebeduoda pelno. Sankcijos neveikia, jas taikantieji patiria nuostolius ir lėtai nyra į krizę, sankcionamieji gerina ekonominius rodiklius ir galią. Ginkluotės sandėliai Europoje beveik tušti, pas amerikiečius irgi artėja riba.

Reikia pradėti galvot ir apie Kiniją su Taivaniu, ir apie Artimuosius Rytus. Ir apie rinkimus, kurių baigtis ir Amerikoje, ir Vokietijoje, ir visoje Europoje neaiški. Pakaks, matyt, to, kas pasiekta…

Propaganda dar palaiko iliuziją melagingą naratyvą tęsti kiek galima ilgiau. Tačiau jau be ugnelės, iš inercijos. Už algą.

Taip, geopolitiniai karai dėl įtakos sferų, kada viena pusė įsiveldavo tiesiogiai, o kita tik iš šalies padėdavo, dažniau blogai baigdavosi būtent pirmiesiems: Amerika turėjo Vietnamą, Rusija – Afganistaną.

Bet dabar ne tas atvejis ir tą visi supranta. Kuo toliau, tuo labiau akivaizdu, kad ilgai tęsti karo nebepavyks.

Propagandinėj plotmėj liežuvių karas, aišku, bus aršiai tęsiamas. Nes artėja rinkimai visame Vakarų pasaulyje. Ir, tai klasika – vidines nesąmones reikia užmaskuoti išorine grėsme.

Po rinkimų viskas momentaliai pasikeis. Nes iš tikrųjų nei apie tą naikinamą šalį ir tautą, nei apie jos žmones niekas iš tų garsiai klykiančių „kovotojų” net negalvoja.

Jie galvoja ir kovoja tik už save, savo postus, pelnus ir politinę ateitį. Didieji iš abiejų pusių nenukentės, įtakas ir teritorijas pasidalins. Nors ir kaip vieni prieš kitus rėkaus, pūs žandus ir gasdindami balados į skydus kalavijais. Kurį laiką bus beveik ramu.

Komodo varanai virškins savo aukas. O po to pagal galių pasiskirstymą prasidės kitas serialo filmas. Mes ten irgi vaidinsime. Antraeilius vaidmenis, masuotėje. Ruoškimės, mokykimės mintinai tekstus. Nes viskam irgi yra planai A, B ir C.

Pirmą kartą šis įrašas paskelbtas jo autoriaus asmeninėje Facebook paskyroje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 493

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. Romas    -  2024-02-12, 09:51

    Tiesos daug, bet spalvos (cinizmas, nihilizmas) sutirštintos, turbūt iš nevilties.
    Žmogus ne vien tik griaučiai, jis kažkas daugiau.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Gintautas    -  2024-02-12, 11:55

    sunku būtų nesutikti, su straipsnio autoriumi, tačiau dar keli žodžiai dėl Lietuvių. Lietuviai, kai kalba eina apie individualius žmones, tai daugmaž gyvena pagal protą. Tačiau, kai reikia priiminėti sprendimus liečiančius daugelį, kažkodėl, tai įjungią emocijas. Ir didumas tų sprendimų emocionalūs, gerokai prasilenkiantys su sveiku protu. Tuo tarpu, Lietuviams buvo labai geri šansai, ne tik praturtėti, bet ir užsiimti gerokai aukštesnę geopolitinę padėtį. Bet, kaip sakant, norėjosi kaip geriau, gavosi kaip visada.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Romas    -  2024-02-12, 12:13

    Straipsnis naudingas, kaip išryškinantis ribinę situaciją (arba – arba).
    Dėka ribinių situacijų vyksta bet kokia evoliucija, bet koks gimimas (naujos idėjos, netikėto sprendimo) arba priešingai.
    Vienas tampa Buda, o kitas pasikabina ant sausos šakos…

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Tomas Jakutis    -  2024-02-13, 14:43

    „Ginkluotės sandėliai Europoje beveik tušti, pas amerikiečius irgi artėja riba.”

    O mano žiniomis yra visai kitaip: NATO šalys neatidavė Ukrainai nė 5% savo ginklų.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Rusine nera agenturos TASS,buvo sovetmečiu,...

@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...

zydai zudo ir rekia jie mus uzpuole jie teroristai, jie driežai! Vaikai ir moterys jiems...

Vizija - tai žvilgsnis į begalybę, tolimą ateitį, kai mūsų jau nebebus, bet kažkas tęs...

Bidenas tuoj atsikvošės, bet pakeisti nedaug ką galės. Nebent amerikiečiai sukurs "TikTok" kopiją, kas tik...

Tai dabar norit sakyt, kad Izraelis turi teisę išžudyt visą Gazą nekaltų žmonių ir vaikų,...

Hm

... tai čia gal tas kuris Izraelio civilius peiliuku "truputi" pjaustė, įkaitus ėmė?...