infa.lt

Agnė Bilotaitė ragina premjerą neteikti J. Sabatausko kandidatūros į teisingumo ministrus

28 lapkričio
12:45 2016
Agnė Bilotaitė

Agnė Bilotaitė | bilotaite.lt nuotr.

Seimo Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pavaduotoja Agnė Bilotaitė kreipėsi į paskirtąjį Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį, prašydama neteikti Seimo nario, socialdemokrato Juliaus Sabatausko kandidatūros į teisingumo ministrus.

Nepaisant viešumoje pasirodžiusios informacijos apie slaptus susitikimus, kuriuose parlamentaras galėjo aptarinėti kandidatūras į generalinius prokurorus, Seimo narė primena, kad praėjusių metų gruodį ji kreipėsi į Seimo Pirmininkę Loretą Graužinienę, ragindama nušalinti Julių Sabatauską nuo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininko pareigų.

A. Bilotaitė tuomet konstatavo, kad J. Sabatauskas šiurkščiai pažeidė Konstituciją viešai kvestionuodamas teismų darbą ir sprendimus dėl jo partiečio Alvydo Katino nušalinimo nuo Utenos mero pareigų. Parlamentarė priminė, kad J. Sabatauskas gruodžio 1 dieną dienraščiui „Lietuvos rytas“ pareiškė, kad Panevėžio teisėjų išvedžiojimai dėl A. Katino galimybės eiti pareigas yra absurdiški, o sprendimą galėjo lemti prokurorų ir teisėjų nekompetencija. „Bet kokiu atveju tai yra akivaizdus Konstitucijos pažeidimas. Manau, kad Teisėjų etikos ir drausmės komisija turėtų ištirti šį atvejį“, – žiniasklaidai teigė TTK pirmininkas.

Pagal 114 Konstitucijos straipsnį, „Seimo narių ir kitų pareigūnų, politinių partijų, (…) kišimasis į teisėjo ar teismo veiklą draudžiamas ir užtraukia įstatymo numatytą atsakomybę“.

„Kištis į teismo sprendimų priėmimą draudžiama visiems piliečiams, juo labiau Seimo nariams. Tačiau šiuo atveju kalbame apie Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininką. Šis komitetas dalyvauja teisėjų skyrimo procedūroje. Kyla klausimas, kaip tokius pareiškimus gali daryti teisėjų skyrimo procese dalyvaujantis politikas. Manau, kad tai nėra suderinama su Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pareigomis, todėl raginu Seimo Pirmininkę svarstyti J. Sabatausko tinkamumo toliau vadovauti šiam komitetui klausimą“, – tuomet sakė A. Bilotaitė.

Prisimenant tokį komiteto pirmininko elgesį, Seimo TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotojai A. Bilotaitei kyla pagrįstų įtarimų, ar galima tikėti J. Sabatausko nešališkumu užimant tokias svarbias teisingumo ministro pareigas.

lrs.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 167

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...